App Store estrena secció d’apps i jocs per a nens classificada per edats

Compartir

Una de les preocupacions que tenim els pares és que els fills utilitzin la tecnologia de manera responsable i ens volem assegurar que els jocs i les aplicacions que utilitzin siguin adequats a la seva edat.

A partir d’ara Apple ens facilita la feina i ha creat una secció especial per a nens a l’App Store que inclou apps i jocs adequats per a nens, classificats per edats. En aquesta secció també hi trobem destacat un iBook, Family Time with Apps, que ensenya a tota la família a conviure amb les aplicacions mòbils de forma adequada i positiva.

Per accedir a la secció, cal que anem a la categoria Nens de l’App Store, on hi trobarem les aplicacions classificades per les següents edats: Nens de 0 a 5 anys, Nens de 6 a 8 anys i Nens de 9 a 11 anys. Cada pàgina ens mostra una selecció de les apps destacades i les més descarregades. Són els propis desenvolupadors els qui assignen la classificació per edats a les seves aplicacions, però no s’escapen del control d’Apple que els ha posat requisits addicionals per poder aparèixer en aquesta categoria.

Recordeu tenir la precaució d’activar les restriccions de compra per a que els petits no accedeixin a comprar una app o realitzin compres integrades sense el nostre permís. Moltes vegades activem aquestes opcions quan ja és massa tard i trobem el càrrec a la targeta de crèdit.

Des de l’iPhone o l’iPad, cal anar a Configuració i, dins l’opció General, entrar a l’opció Restriccions, tocar Seleccionar restriccions i escollir Compres integrades.

Si volem evitar també que els nens puguin comprar aplicacions sense permís, hem de desactivar també les compres d’aplicacions. Dins el mateix menú i sota Contingut permès, hem de seleccionar l’opció Demanar contrasenya i escollir Immediatament. 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: