Apple encongeix l’iPhone

Compartir

Les mateixes prestacions que els iPhone 6S però en la mateixa mida (i disseny de carcassa molt semblat) que l’iPhone 4.

Apple va confirmar ahir tots els pronòstics (perdó, filtracions) presentant l’iPhone SE, el membre més petit de la seva família de terminals pel que fa a mides, però que no es queda enrere pel que fa a la potència del maquinari.

El seu cor batega al ritme del microprocessador A9, dissenyat per la mateixa companyia de la poma mossegada i que equipa els iPhone 6S i 6S Plus. Es tracta d’un xip de 64 bits, de doble nucli, basat en l’arquitectura ARMv8-A.

Segons les darreres proves d’Antutu, l’A9 és el segon xip més potent del mercat actualment, tant en potència de càlcul bruta com en potència gràfica, i només per darrere del Snapdragon 820 de Qualcomm.

Comparació de les mides dels diferents iPhone. L'SE a l'esquerra

Comparació de les mides dels diferents iPhone. L’SE a l’esquerra. Feu clic per a ampliar

La pantalla Retina és de quatre polzades, la mateixa mida que Steve Jobs va definir com a perfecta per a un telèfon mòbil. La seva resolució és 1136×640, i presenta una densitat de 326 ppp.

La càmera principal (del darrere) de fotos i vídeo és una iSight de 12 Mpx amb tecnologia d’enfocament ràpid Focus Pixels, amb el mateix maquinari (i això inclou el sensor) que munta l’iPhone 6S, i que tan bons resultats li ha donat a la companyia de Cupertino.

Puc dir sense por d’equivocar-me que l’iPhone és, a dir d’avui, un dels smartphones que més bons resultats dóna pel que fa al rendiment de la càmera, sense entrar en batalles particulars de si és millor que un Sony Xperia de gamma alta o que els Galaxy S de Samsung.

És compatible amb les Live Photos, pot gravar vídeo en 4K, a una resolució de 3.840×2.160 píxels, prendre instantànies panoràmiques de 63 megapíxels, grava vídeo a càmera lenta de 240 fps, i disposa de possibilitat de gravar time-lapses amb estabilització de vídeo y estabilització cinemàtica.

Pel que fa a la càmera davantera, la FaceTime HD disposa del Retina Flash, el qual il·lumina la pantalla per tal que quan ens fem una selfie, la il·luminació sigui la millor possible.

El disseny extern ens transporta a l’era de l’iPhone 4, amb algunes subtils diferències que en renoven l’aspecte, com les vores bisellades en mat i el logotip de la poma d’Apple a la part del darrere en acer inoxidable. La carcassa ha estat fabricada en alumini polit amb micro esferes, aconseguint un acabat setinat.

La gamma de colors en els quals està acabat el terminal és la mateixa que els darrers iPhone de la casa: plata, or, gris espacial i or rosa.

L'iPhone SE des de tots els angles

L’iPhone SE des de tots els angles

La nova i curiosa funcionalitat Night Shift empra el rellotge i la ubicació proporcionada pel telèfon per a canviar de manera automàtica els colors de la pantalla cap a la banda més càlida de l’espectre a mesura que es va fent de nit. Segons Apple, això fins i tot pot ajudar a l’usuari a dormir millor a la nit.

A partir del 24 de març estarà disponible per a comanda, amb el telèfon a l’abast del públic a partir del 31 del mateix mes, però només en determinats països com els Estats Units, Japó o França. La resta dels països, entre els quals s’hi compten l’Estat Espanyol o Andorra, hauran d’esperar fins a l’abril.

El podrem adquirir amb capacitats 16 i 64 GB a partir de 489 euros IVA inclòs.

Guillem Alsina
Etiquetes: