Apple canvia les seves previsions cap a la baixa després dels resultats d’iPhone a la Xina

Les previsions d'Apple, a la baixa
Compartir

Apple ha revisat a la baixa el seu pronòstic d’ingressos en el primer trimestre del seu exercici fiscal (entre octubre i desembre de 2018), preveient ara conseguir una facturació de 84.000 milions de dòlars (73.910 milions d’euros). D’aquesta manera, la multinacional de Cupertino ha retallat entre un 5,6% i un 9,7% la seva anterior expectativa de vendes, que anticipava uns ingressos entre 89.000 i 93.000 milions de dòlars (78.309 i 81.829 milions d’euros).

Aquesta nova xifra és conseqüència, principalment, de la mala evolució de les vendes de l’iPhone a la Xina, segons ha reconegut el conseller delegat de la companyia, Tim Cook, en una carta remesa als inversors. En ella, el conseller delegat d’Apple expressa la seva preocupació per les tensions comercials entre la Xina i els Estats Units, assenyalant que l’entorn econòmic en el gegant asiàtic “s’ha vist afectat de manera addicional per les creixents tensions comercials amb els Estats Units”, encara que subratlla la seva confiança en el “brillant” futur del negoci d’Apple a la Xina.

Sobre mercats emergents i mercats desenvolupats

“Si bé anticipem algunes dificultats en mercats emergents clau, no vam preveure la magnitud de la desacceleració econòmica, particularment a la Xina”, assenyala Cook en la seva carta, on afirma que “la major part del dèficit d’ingressos respecte a les previsions, i sobre el 100% del descens de les vendes a escala mundial, van tenir lloc a la Xina a través de l’iPhone, Mac i iPad“.

De fet, Cook precisa que “els menors ingressos dels previstos per l’iPhone, primordialment a la Xina”, representen tot el dèficit de facturació respecte de les seves previsions, destacant que la resta de categories al marge del dispositiu estrella d’Apple van registrar un creixement de gairebé el 19% interanual. La culpa de la caiguda dels ingressos de la companyia, però, no recau completament a Xina i altres mercats emergent, ja que Tim Cook assenyala també alguns mercats desenvolupats on les últimes versions dels iPhone no van ser tan fortament rebudes com s’esperava.

D’altra banda, el conseller delegat d’Apple destaca que, malgrat aquesta revisió a la baixa de les seves expectatives, la companyia espera anunciar un nou rècord en el seu benefici per acció, afegint que la base de dispositius Apple actius va augmentar en més de 100 milions d’unitats en els últims dotze mesos, fins a aconseguir un màxim històric en l’ús mundial de productes de la companyia.

En aquest sentit, Cook subratlla que la divisió de serveis d’Apple va generar en el primer trimestre fiscal una xifra de negoci trimestral rècord de més de 10.800 milions de dòlars (9.496 milions d’euros), mentre el creixement del negoci de wearables va aconseguir gairebé el 50% interanual.

Així mateix, el directiu assenyala en la seva missiva que la companyia espera aconseguir uns ingressos rècord a Espanya, així com en altres mercats desenvolupats com els Estats Units, Canadà, Alemanya, Itàlia, Països Baixos i Corea del Sud. Anticipa també dificultats en alguns mercats emergents, mentre en uns altres, com Mèxic, Polònia, Malàisia i Vietnam, confia a comptabilitzar rècords de vendes el trimestre.

“No podem canviar les condicions macroeconòmiques, però estem assumint i accelerant altres iniciatives per a millorar els nostres resultats”, subratlla el màxim executiu d’Apple.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: