Apple presenta el nou sistema operatiu pels Mac, l’OS X El Capitan

Compartir

Apple ha anunciat avui el llançament d’OS X El Capitan, una nova versió d’OS X que introdueix millores en l’experiència de l’usuari del Mac i en el rendiment del sistema.

Després de la gran acollida d’OS X Yosemite l’any passat, El Capitan aporta millores en aspectes com la gestió de les finestres, les apps integrades o les cerques amb Spotlight, a més d’agilitzar tasques com l’obertura d’apps o l’accés al correu electrònic. Una altra de les novetats d’El Capitan és la integració de Metal, la revolucionària tecnologia gràfica d’Apple que multiplica la potència gràfica del sistema i permet als videojocs i les apps professionals aprofitar totes les possibilitats dels processadors gràfics dels Mac.

Millores en l’experiència de l’usuari

Les millores a OS X El Capitan comencen en la nova font del sistema, batejada com San Francisco, un tipus de lletra modern i de fàcil lectura. Mission Control, la forma més ràpida de veure totes les finestres obertes, presenta un disseny més net que ajuda l’usuari a trobar abans la finestra que necessita. I quan l’escriptori està massa ple, l’usuari només ha d’arrossegar una finestra fins a la part superior de la pantalla per accedir a la nova barra de Spaces de Mission Control i crear un nou Space, un recurs d’OS X extremadament intuïtiu per agrupar aplicacions. A més, la funció de vista dividida situa automàticament dues finestres d’apps en paral·lel a pantalla completa, per poder treballar amb les dues apps sense altres distraccions.

A El Capitan, també s’hi han millorat les apps integrades. Safari inclou ara la prestació Pinned Sites, que permet mantenir els llocs web favorits de l’usuari oberts i actius a la barra de pestanyes, i un nou botó de silenciament per desactivar ràpidament l’àudio en qualsevol pestanya. Mail introdueix Smart Suggestions, una prestació capaç de reconèixer noms o esdeveniments en un missatge de Mail que permet a l’usuari afegir-los als seus contactes o al calendari amb un sol clic. A més, la mateixa acció de lliscar utilitzada en iOS permet eliminar missatges o moure’t entre diferents correus amb Mail a pantalla completa.

Fotos, l’usuari pot afegir ubicacions a una sola imatge o un Moment sencer i també classificar els àlbums per data o títol, així com descarregar extensions d’edició d’altres proveïdors des del Mac App Store i utilitzar-les directament des de l’app Fotos.

Mail

Feu clic per ampliar

 

Amb la nova app Notes de El Capitan, l’usuari pot arrossegar i deixar anar fotos, arxius PDF, vídeos i altres arxius a notes i afegir continguts directament des d’altres apps, com Safari o Mapes, a través del menú Compartir. A més, les llistes de comprovació permeten portar un control de les tasques més importants, mentre que el nou Attachments Browser organitza els adjunts en una única vista, per trobar més fàcilment qualsevol arxiu. A més, iCloud sincronitza les notes en tots els dispositius associats.

Spotlight també fa un salt endavant a El Capitan, ja que genera resultats per a més temes. A més, la finestra de Spotlight pot canviar de mida per mostrar més resultats o desplaçar-se a qualsevol punt de l’escriptori. I l’usuari pot utilitzar les seves pròpies paraules per trobar documents i arxius en el seu Mac, en funció de la data de creació o el destinatari.

Millores en el rendiment del sistema

OS X El Capitan multiplica el rendiment del Mac, perquè l’usuari pugui fer de tot molt més de pressa. Metal, la revolucionària tecnologia gràfica d’Apple, accelera Core Animation i Core Graphics per augmentar la capacitat de renderització del sistema fins a un 50%  i l’eficiència fins a un 40%. El resultat és una major potència gràfica per a les apps més utilitzades. A més, Metal treu el màxim profit de la CPU i la GPU i multiplica per 10 la velocitat de les peticions de dibuix, el que es tradueix en una experiència més fluida als videojocs i les apps professionals.

Disponibilitat

Els membres del Mac Developer Program poden accedir des d’avui a la versió preliminar per a desenvolupadors d’OS X El Capitan. Els usuaris de Mac poden participar en el programa beta de El Capitan a partir del juliol i descarregar la versió definitiva en el Mac App Store aquesta tardor. Els clients interessats en registrar-se a la beta pública poden visitar www.apple.com/osx/elcapitan-preview/ per obtenir més informació. Les prestacions estan subjectes a modificacions i pot ser que no totes les prestacions estiguin disponibles en tots els països o idiomes.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: