Apple presenta iOS 8

Compartir

Avui ha tingut lloc un dels esdeveniments més importants de l’any per la companyia de la poma, l’anomenat WWDC 2014. I com tots els rumors apuntaven han presentat, entre d’altres coses, iOs 8, la nova edició del sistema operatiu d’Apple.

Apple_WWDC-1

Hi ha forces canvis, però no gaires a nivell de disseny a diferència d’iOs 7, que ja va ser protagonista pel seu canvi radical en l’experiència visual. Aquest cop veiem més novetats enfocades al rendiment i prestacions on Apple vol destacar com a referent en el sector, com la monitorització de la vida dels usuaris.

El centre de notificacions s’ha millorat considerablement amb un gran canvi a destacar: les notificacions interactives que permeten respondre a un missatge directament des de la primera pantalla. Aquestes notificacions també prenen força per exemple en els missatges de veu: podrem escoltar una notificació de veu apropant el telèfon a l’orella.

Apple_WWDC-10

Una de les novetats més comentades a les xarxes socials és la nova característica pel teclat anomenada Quicktype, que completa automàticament frases endevinant la següent paraula que utilitzarem, a través d’un software que anirà aprenent de nosaltres.

Conscients de la importància cada vegada més evident de les apps de missatgeria instantània, Apple no es vol quedar enrere i ha reforçat també Message, que segons han dit a la presentació, és l’eina més utilitzada pels clients d’iphgones. Ara aquesta app ofereix missatges de grup, configuracions per no ser molestat, geolocalització i millores en la seguretat.

Les aplicacions i enes especialitzades volen ser protagonistes en aquesta nova versió, amb l’objectiu d’oferir extres molt diferenciadors respecte la competència. L’exemple més clar presentat avui és “Family Sharing”, que permet als membres d’una mateixa família compartir recordatoris, fotos, localitzacions, textos i molt més. Les opcions són ja bastantes i han promès millorar-ho, però no es volen quedar en un simple espai al núvol per emmagatzemar contingut, també volen que sigui interactiu: localitzar els mòbils dels nens, compartir les compres multimèdia, calendari participatiu, etcètera.

familia

Apple també vol incidir en el món de la salut i l’activitat física, coses que ja han començat a fer els seus grans competidors com HTC o Samsung. Ho fa sobretot gràcies a acords amb tercers, com Nike o les principals companyies mèdiques dels Estats Units. L’objectiu a llarg termini, però amb opcions ja disponibles, és que el mòbil pugui ser d’ajuda per a tractaments clínics i el dia a dia dels usuaris.

salud

I com sempre les fotos prenen protagonisme en qualsevol presentació d’Apple. Aquest cop per la integració que tindran a través d’iCloud Drive, de manera que sempre podrem tenir-hi accés des de qualsevol dispositiu. L’edició d’aquestes fotos es nodreix de noves opcions com la funció que auto ajusta les que no han sortit rectes.

I un dels rumors que des de feia mesos corria per la xarxa ha acabat sent cert, la integració de Siri amb la famosa aplicació Shazam. A partir d’ara l’assistent de veu podrà reconèixer cançons.

L’altre anunci important d’aquest SDK és el suport dels widgets, els petits programes que afegeixen funcionalitats addicionals al sistema i que mai han format part de iOS fins ara. Les aplicacions podran utilitzar aquesta capacitat per després fer que aquests ginys apareguin al centre de Notificacions, que com hem comentat, es torna molt més dinàmic.

Apple ha confirmat que iOS 8 estarà disponible en fase beta a partir d’avui per a la comunitat de desenvolupadors, mentre que la versió final apareixerà a la tardor, que segurament coincidirà amb la presentació dels nous dispositius, l’esperat iPhone 6.

iOS 8 serà compatible amb iPhone 4S i superiors, iPod Touch 5th Gen, iPad 2 i superiors, i tots els Apple Mini del mercat. Aquestes han estat les principals novetats relaciones amb la nova versió d’Apple, d’altres, com la presentació d’iCloud Drive, en parlarem més a fons en altres articles.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: