Apple presenta oficialment CarPlay

Compartir

Finalment Apple ha presentat de manera oficial CarPlay (anteriorment conegut com “iOS in the car”). Es tracta d’una nova funció amb la qual la companyia americana pretén integrar el seu conegut sistema operatiu iOS i el seu assistent personal Siri a la majoria d’automòbils. Aquesta setmana podrem veure els primers models en incorporar aquest navegador a bord en el Saló de l’Automòbil que es celebrarà a Ginebra a partir del 6 de Març.

Apple pretén evitar distraccions per culpa del nostre smartphone mentre conduïm. És per això que podrem controlar funcions com respondre trucades, controlar la música o bé navegar pels mapes mitjançant la veu. Siri serà la principal protagonista del sistema de navegació a bord d’Apple. Greg Joswiak, vicepresident de màrqueting d’iPhone i iOS ha fet les següents declaracions sobre l’aposta de seguretat de CarPlay:

CarPlay ha estat dissenyat des dels fonaments per oferir als conductors una fantàstica experiència d’ús del seu iPhone al cotxe. (…) Els usuaris d’iPhone volen tenir sempre el contingut a l’abast de la mà, i CarPlay els permet utilitzar el seu iPhone al cotxe minimitzant les possibilitats de distracció.

Galeria fotogràfica

Com de costum, les noves funcions només estaran disponibles en cotxes de gama alta. Apple, actualment té contractes amb Ferrari, Volvo, Mercedes-Benz i Jaguar entre altres. Tant mateix, en un futur altres marques com BMW, Chevrolet, Ford, Kia, Opel, Nissan, Toyota, Peugeot i moltes altres, col·laboraran amb Apple per comercialitzar cotxes amb CarPlay.

Cal tenir present que la nova funció CarPlay només estarà disponible per a iPhone 5, 5S i 5C.

Què en penseu de controlar els vostres dispositius mòbils des del tauler de control del cotxe? Creieu que al final els controlarem des de la nevera per exemple?

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: