Apple reinventa l’Apple TV apostant per les apps

Compartir

Siri arriba a un Apple TV que remodela el comandament a distància i ofereix més potència en el maquinari, permetent per exemple que els seus videojocs s’acostin més a la qualitat d’una videoconsola.

Segons Apple, el futur de la televisió són les apps. Ho ha dit el mateix Tim Cook, CEO de la companyia de la poma, durant la presentació del nou Apple TV.

Un nou sistema operatiu equiparà aquesta petita caixa que, connectada a un televisor, convertirà aquest en “intel·ligent”. Basat en l’iOS, el tvOS serà però adaptat per a les diferents necessitats que tindrem a la sala d’estar, comptarà amb la seva pròpia botiga d’aplicacions (App Store) i recursos per a programadors diferenciats de la resta.

El nou comandament a distància inclou un botó que permet activar el micro i dictar-li a Siri què és el que volem veure. Aquest comandament té una bateria que cal carregar, de mitjana, un cop cada tres mesos, o sigui que quatre cops l’any.

Tot i que podem usar el comandament per moure’ns entre els continguts que ens oferirà el dispositiu mitjançant apps, Siri ens permetrà fer tot allò que vulguem, des de buscar una pel·lícula, consultar les pel·lícules que hi ha (per exemple, buscar una comèdia o aquells títols protagonitzats per en George Clooney, entre altres opcions), i fins i tot interactuar amb el contingut.

El nou Apple TV. En primer pla podem veure els detalls del nou comandament a distància

El nou Apple TV. En primer pla podem veure els detalls del nou comandament a distància

Així, podem dir-li a Siri que volem anar al minut 7:30 de la pel·lícula o episodi de sèrie que estiguem mirant, i el sistema ens hi portarà i reproduirà a partir d’aquest minut.

Ja que aquests continguts estaran basats en una app i no en una entrada de vídeo estàtica, en el cas d’esdeveniments com transmissions esportives podrem arribar a tenir la capacitat de canviar de càmera o fer un zoom sobre la imatge, sempre i quan qui ens serveix el contingut ens ho permeti fer.

A més de qüestions relatives al contingut, mentre estiguem veient una pel·lícula o sèrie li podrem preguntar a Siri altres qüestions no relacionades amb el contingut com, per exemple, quina és la previsió meteorològica per a demà a la nostra ciutat, o quin va ser el resultat del partit de futbol d’ahir.

Mercès a la potència del maquinari del nou Apple TV, aquest dispositiu ara pot executar jocs amb una qualitat més propera a la de les videoconsoles. Aquests videojocs empren el comandament a distància, per a la qual cosa inclou giroscopi i acceleròmetre per a capturar els moviments que fem amb ell a les mans.

Els preus als Estats Units seran de 149 dòlars per al model de 32 GB, i de 199 per al de 64 GB, i estarà disponible a partir de finals d’octubre.

Guillem Alsina
Etiquetes: