Aquestes han estat les apps d’Androind més descarregades

Compartir

Amb el 2018 ja acabat, encara ens anem trobant resums del què va ser i com va anar l’any passat. Un d’aquests l’hem tingut molt recentment i ens en fem ressò avui de la mà de Priori Data a través de Statista.

Concretament, es tracta de les apps per a Android més descarregades des de Google Play al llarg de tot el 2018:

Infografía: WhatsApp, la app más descargadas del mundo también en 2018 | Statista Más infografías en Statista

Com podem veure, la més descarregada és WhatsApp, amb 747 milions de descàrregues al llarg de tot l’any passat, un 2% menys que en el 2017. WhatsApp s’ha convertit pràcticament en un imprescindible als nostres smartphones, ja que “tothom la fa servir”, com aquell qui diu…

És significatiu que les quatre primeres posicions de la llista siguin per a diferents apps propietat de Facebook (tant WhatsApp com Instagram van ser adquirides en moments diferents per Mark Zuckerberg).

La cinquena posició, i primera darrere el conglomerat propietat de Facebook, va per a l’app de xarxa social que pot ser la revelació aquest any 2019: TikTok, de la qual en parlava tot just aquest dilluns.

TikTok és una aplicació que permet gravar, editar afegint efectes com ara emojis, i publicar vídeos breus, a més de compartir-los també a altres xarxes socials com ara Instagram.

L’equador de la llista ve marcat per Facebook Lite, la versió lleugera (que consumeix menys recursos com ara espai d’emmagatzematge i memòria) pensada per al seu ús als terminals més senzills. A la penúltima posició d’aquest “top 10” també hi trobem el Messenger Lite.

En setena posició hi trobem el primer joc, Helix Jump, un títol que combina la filosofia de les plataformes amb l’habilitat.

La vuitena posició allotja SHAREit, una app que permet enviar fitxers entre dispositius mitjançant una connexió sense fils i sense passar per Internet.

Al novè lloc hi trobem el ja esmentat Messenger Lite, i tancant la llista dels 10 més descarregats hi tenim un altre joc, el Garena Free Fire – Winterlands, que aprofita l’èxit dels jocs tipus Battle Royale com és el Fortnite, on una sèrie de jugadors lluiten tots contra tots en un camp de batalla.

Guillem Alsina
Etiquetes: