Apps4Bcn: el ‘marketplace’ d’apps de la ciutat

Compartir

Barcelona té la seva pròpia “botiga d’aplicacions” mòbils, on trobar-hi tot allò relacionat amb la ciutat.

Tant si hi vivim com si hi som de pas en viatge turístic o estada de treball, una ciutat gran com ho és Barcelona pot generar molts dubtes: què puc fer aquest cap de setmana? quines línies de transport públic arriben a determinat lloc? quins llocs d’interès m’estic perdent?

Trobar aplicacions a les botigues en línia de les principals plataformes per a dispositius mòbils (Play Store, App Store, Windows Store…) que parlin sobre Barcelona no és difícil, tan sols ens cal introduir el nom de la ciutat (tant sigui Barcelona com Nova York o Buenos Aires) i ràpidament obtenim un extens llistat en el qual s’hi inclouen tant aquelles que tracten en exclusiva la ciutat buscada com les que la tracten de passada i barrejada amb continguts relatius a altres indrets.

I és precisament aquesta barreja provocada per la cerca per paraula clau la que ens introdueix molt de ‘soroll’ ens els resultats, aplicacions que no parlen exclusivament del tema que busquem i que, per tant, no ens són tan útils com altres que potser queden més amagades en el llistat que obtenim.

El problema de les persones és que, davant d’un llistat llarg de coses, tenim tendència a fixar-nos més en els primers ítems que, casualment, poden no ser aquells que ens acabarien essent més útils.

Però, com contrarestar aquest ‘soroll’? Ben senzill: enlloc de recòrrer a una botiga genèrica que aplega els continguts que ens interessen més molts d’altres, perquè no disposem d’una botiga especialitzada en el tema que ens interessa?

Penseu-hi bé, és com les llibreries especialitzades. Oi que hi ha llibreries de viatges, o de còmics, o de llibre vell? Doncs les botigues d’aplicacions especialitzades fan aquesta mateixa funció en l’àmbit tecnològic. En el cas de Barcelona, la botiga indicada és Apps4Bcn.

Què ho podrem trobar? Doncs de tot relacionat amb la capital catalana. Des d’apps per al turista que expliquen quins llocs no es poden perdre, fins a les apps de les administracions públiques que permeten als ciutadans gaudir d’informació i serveis per a la ciutat on viuen (com, per exemple, l’app del Bicing).

A Apps4Bcn trobarem les aplicaciones distribuïdes en categories

A Apps4Bcn trobarem les aplicaciones distribuïdes en categories

Dins del lloc web tindrem les aplicacions dividides per categories (art i cultura, menjar i veure, compres, notícies,…) i també llistades segons les valoracions dels usuaris, per a les dues principals plataformes mòbils del mercat, iOS i Android.

La ciutat comtal té fama guanyada arreu del món com a ciutat intel·ligent (smart city), motiu pel qual és reconeguda a l’avantguarda d’aquesta tendència de sensorització de l’espai públic metropolità per fer-ne un ús més efectiu i estalviar en recursos. El nostre telèfon mòbil intel·ligent és una eina que portem sempre a sobre en el nostre dia a dia, i les apps estan substituint les finestretes i els números de telèfon d’atenció al client, creant una cultura del “fes-t’ho tu mateix de manera desatesa”, de la qual se’n poden beneficiar tan nadius com forasters.

Apps4bcn és un recurs que els simplifica la feina en aquest sentit.

Guillem Alsina
Etiquetes: