Aprovat el Pla de Mobilitat mHealth.cat, que aproparà serveis sanitaris i de benestar a través de tecnologies mòbils

Compartir

El Govern ha aprovat el Pla de Mobilitat mHealth.cat, que permetrà acostar els serveis sanitaris i de benestar a les persones a través de tecnologies de mobilitat com són els telèfons intel·ligents, les tablets o els ordinadors portàtils i, al mateix temps, facilitar la transformació dels diferents processos assistencials i socials. Es tracta de la primera estratègia mHealth que s’impulsa a tot Europa. L’objectiu és que serveixi per facilitar la transformació del sistema sanitari i social, millorar la salut i el benestar social de les persones, contribuir a la sostenibilitat del sistema i a fer-lo més proper.

Amb aquest Pla, es vol crear un entorn de confiança per a totes les eines de mobilitat (com les aplicacions del mòbil o les eines de telemonitorització per a pacients amb patologies cròniques) que puguin ajudar a aproximar els serveis als ciutadans. Es crearà, així, un aparador d’aplicacions del sector de la salut i dels serveis socials, que hauran passat un procés clar d’acreditació i de certificació, un entorn segur on es pugui encabir qualsevol tecnologia de mobilitat del Departament de Salut o del Departament de Benestar Social i Família. Metges, infermers i agents dels serveis socials podran recomanar aquestes eines, de les quals es podran beneficiar tots els ciutadans que tinguin contacte amb els serveis de salut o serveis socials. Per exemple, una persona amb diabetis podria tenir accés a eines de suport per curar determinades úlceres, a consells sobre la dieta o a serveis de control de la malaltia i de medicació a distància.

El Pla s’emmarca en la línia de promoure un model assistencial sostenible i d’excel·lència al servei de les persones, orientat a millorar els resultats en salut. L’mHealth.cat és un element clau en la transformació del sistema sanitari i social i contribueix a fer-lo de més qualitat, sostenible i de referència. Aporta una medicina més ràpida i intel·ligent, es dota de serveis més personalitzats, proactius i predictius per donar major autonomia i autoresponsabilització a la ciutadania.

En l’elaboració del Pla mHealth.cat hi han participat agents de diferents organitzacions dels àmbits de la salut, el benestar social i la tecnologia. La Fundació TICSalut, amb la col·laboració de la Mobile World Capital Barcelona, serà l’encarregada de coordinar el Pla de Mobilitat, amb la participació de tots els departaments i ens implicats.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)