Aquest dimecres es presenta LibreOffice 5.0

Compartir

La nova versió de la suite ofimàtica lliure estarà a disposició dels internautes que se la vulguin descarregar al llarg dels propers dies.

No sabem si serà el mateix dimecres, doncs la nota de premsa que ens arriba no ho especifica, però és molt probable que el mateix dia ja es pugui descarregar des del lloc web de la Document Foundation. De fet, i mercès a una petita trampa, introduïnt la URL www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/?version=5.0.0 ja hauria de ser possible descarregar-la (noteu la petició explicitant la versión 5.0 en la part final de l’enllaç).

Entre les novetats que ens portarà el nou LibreOffice 5.0, hi trobem el suport d’emojis, de manera que si escrivim determinats codis, aquests se substituiran per la imatge emoji corresponent. Per exemple, :camera: enmig del text serà substituït per la imatge emoji d’una càmera de fotos. Els emojis s’han popularitzat amb l’ús dels programes de missatgeria instantània per a smartphones, ja que permeten escurçar la llargada dels missatges, picant menys en els sempre incòmodes teclats virtuals tàctils en pantalla.

Es millora també alguna característica d’importació/exportació de documents als formats creats per Microsoft, que encara no estaven del tot pulides en anteriors versions del programa, com ara el ressaltat i l’ombrejat de paraules i frases.

També és possible retocar imatges retallant-les directament des del LibreOffice, sense haver d’acudir a una aplicació externa de retoc d’imatges. En l’aplicació de full de càlcul (Calc) s’hi introdueixen també noves funcions, i es modifica el comportament d’altres.

Algunes de les millores han estat aportades per Collabora, una empresa que proporciona suport de caire corporatiu a aquelles organitzacions que empren LibreOffice com a suite ofimàtica.

Guillem Alsina
Etiquetes: