Aquesta app gratuïta et permetrà optimitzar el teu Wi-Fi

WiFiman
Compartir

Ubiquiti Networks ha publicat l’app WiFiman per a iOS i Android, que es pot descarregar gratuïtament des de les respectives botigues d’aplicacions oficials (App Store i Google Play respectivament), la qual ofereix una sèrie de funcionalitats avançades per a l’anàlisi, monitoratge i diagnòstic de xarxes Wi-Fi.

És una app interessant, especialment dirigida als tècnics i administradors de xarxes, però que gràcies a la seva gratuïtat, també queda a l’abast de qualsevol usuari que estigui experimentant problemes amb la seva xarxa Wi-Fi i els vulgui corregir ell mateix.

Això si, abans del seu ús per part d’aquest darrer perfil d’usuari, recomano aprendre per altres vies uns quants coneixements sobre xarxes sense fils, que sens dubte ens seran de gran utilitat per aprofitar al màxim l’app.

Les versions per a ambdues plataformes no són exactament iguals, mancant d’algunes funcionalitats la versió per a iOS. Això és degut al fet que el sistema operatiu d’Apple limita l’accés de les apps a les funcionalitats de la targeta Wi-Fi.

Funcionalitats

Per començar, quan arribem a un lloc, podem conèixer informació sobre l’SSID (identificador) de les xarxes que es capten i, de cadascuna d’elles, informació sobre la senyal (com ara la seva intensitat). Aquesta funcionalitat no és present a la versió de l’app per a l’iOS.

També podrem esbrinar com estan essent emprats els canals Wi-Fi en les freqüències tant dels 2,4 com dels 5 Gigahertzs. Tampoc en disposaran els usuaris posseïdors d’un iPhone o iPad.

Una funcionalitat molt interessant fins i tot des del punt de vista de la seguretat, és el resum dels dispositius connectats a una xarxa Wi-Fi. Gràcies a aquesta, podrem arribar a descobrir dispositius que no siguin nostres i sobre els quals no tinguem control. Per exemple, l’ordinador d’algun veí que ens està robant la Wi-Fi… Aquesta sí que la podran emprar els propietaris d’un dispositiu iOS.

Descobriment dels dispositius connectats a una xarxa Wi-Fi

Descobriment dels dispositius connectats a una xarxa Wi-Fi

El test de velocitat és una funcionalitat habitual en aquest tipus d’aplicacions d’anàlisi de xarxes que, naturalment, també trobem a WiFiman. En aquest cas, realitza una prova de velocitat contra el servidor d’Internet més proper, mesurant la velocitat de càrrega i la de descàrrega. També disponible per a usuaris d’iPhone o iPad.

Finalment, també tenim una funcionalitat d’anàlisi de l’enllaç Wi-Fi, que ens permet fins i tot mesurar-ne la qualitat estant en moviment, portant-nos a poder diagnosticar els problemes de cobertura en diferents habitacions.

Aquesta darrera opció només es troba disponible a l’app per a la plataforma Android, però no per a iOS.

Guillem Alsina
Etiquetes: