Aquestes són les novetats en programari del Xperia Z3

Xperia Z3
Compartir

Sony va presentar en el recent IFA de Berlín el seu nou flagship de la sèrie Xperia Z, el Z3, del qual ara us n’expliquem algunes funcions noves del programari.

Aturar el vídeo mentre estem gravant

Fins ara, l’app de gravació de vídeo inclosa en el sistema no disposava de botó de pausa. Així, si volíem aturar la gravació de vídeo no ens quedava cap altra opció que prémer el stop i crear dos o més arxius diferents a unir a posteriori mitjançant un programari d’edició de vídeo, bé en el mateix terminal, bé en un ordinador de sobretaula .

A partir d’ara, el Z3 incorpora una nova aplicació que disposa de botó de pausa mitjançant el qual podrem aturar la gravació i reprendre-la quan vulguem, emmagatzemant el resultat en un únic fitxer.

L'Xperia Z3 és capaç de gravar vídeo sota l'aigua i ara, també, de pausar la gravació

L’Xperia Z3 és capaç de gravar vídeo sota l’aigua i ara, també, de pausar la gravació

De capturar la pantalla a gravar-la

Els darrers smartphones Xperia incorporen una funcionalitat de captura de pantalla, que es mostra als usuaris quan es prem durant un període de temps perllongat el botó d’encesa/apagat del terminal. En el Z3 aquesta s’amplia per permetre, a més, gravar el que estem fent amb el terminal en vídeo.

Sens dubte, una funcionalitat que serà molt pràctica per a qui els agradi de pujar videotutorials a YouTube basats en terminals Android, encara que per a què podria servir exactament als usuaris finals?

La rotació de pantalla depèn de com agafis el terminal

S’han acabat les rotacions involuntàries de pantalla quan ens estirem o ens incorporem. El nou Xperia Z3 determina com l’usuari està agafant el terminal i rota o bloqueja la rotació de pantalla en funció d’aquesta dada, per a més comoditat de visualització.

Renovada la gestió de desbloqueig i trucades

Desbloquejar el terminal amb un parell de tocs a la pantalla ja està vist en dispositius de la competència, però l’Xperia Z3 permet, a més, silenciar una trucada amb tan sols girar el terminal amb la pantalla mirant cap avall.

A més, podrem atendre una trucada amb només apropar el telèfon a la nostra orella, amb la qual cosa aquest ja es despenjarà sense que haguem de fer res més.

Per a desbloquejar-lo podrem emprar dispositius intel·ligents com ara wristbands i smartwatches, dels quals Sony en té exemplars al seu catàleg, però, a més, podrem configurar altres dispositius de la mateixa o altres marques per a què el telèfon es desbloquegi automàticament quan li acostem el dispositiu.

Al Z3 ja se'l pot desbloquejar des del smartwatch

Al Z3 ja se’l pot desbloquejar des del smartwatch

Guillem Alsina
Etiquetes: