ARChon, executa apps d’Android on sigui

Executa apps d'Android en Chrome/Chrome OS
Compartir

Un desenvolupador independent ha creat una eina que permet executar qualsevol app d’Android dins del Chrome, sense haver-les de preparar prèviament, tot i que de moment es troba en una fase primerenca de desenvolupament el que dóna lloc a força fallades.

Fa uns dies, Google presentava App Runtime for Chrome, un programari mitjançant el qual es poden executar aplicacions d’Android directament en Chrome OS, amb la lògica intenció d’ampliar la quantitat de programari disponible per al seu sistema operatiu d’escriptori. L’escassa diversitat d’apps disponibles (que han de ser preparades expressament) així com la seva disponibilitat exclusiva per a Chrome OS constitueixen el taló d’Aquil·les d’aquesta solució.

Amb el mateix objectiu en ment però buscant ampliar el rang d’apps i plataformes suportades, un desenvolupador independent canadenc que treballa sota el sobrenom de vladikoff (i el nom del qual és Vlad Filippov) ha creat una solució semblant que funciona sota totes les plataformes que suporten l’execució del navegador Chrome (Windows, Linux, Mac OS X i Chrome OS) i que pot funcionar amb qualsevol o gairebé qualsevol app d’Android.

Imatge de Vlad Filippov. Clic per a ampliar

Imatge de Vlad Filippov. Clic per a ampliar

La solució es diu ARChon, i encara es troba en fase de desenvolupament, pel que la seva execució es veu interrompuda per fallades, especialment en aquelles apps que necessiten dels serveis de Google funcionant en background per a poder treballar i que, evidentment, encara no es troben presents amb aquest runtime.

La publicació ArsTechnica l’ha pogut provar en Chrome per a Mac OS X i es fa ressó dels nombrosos problemes que presenta en aquestes apps que necessiten dels serveis de Google, però els redactors de la publicació nord-americana també han quedat impressionats per la rapidesa que ofereix en l’execució.

ARChon substitueix el runtime d’execució d’extensions i codi natiu de Chrome, i no executa les apps d’Android directament des dels fitxers .apk, sinó que aquestes han de patir un procés de conversió a extensió de Chrome.

Imatge de Vlad Filippov. Clic per a ampliar

Imatge de Vlad Filippov. Clic per a ampliar

Si bé això sembla que no difereix del mètode emprat per Google en l’App Runtime for Chrome, en aquest cas disposem d’una eina, també creada per vladikoff, que ens facilita la feina i ens permet fer-la nosaltres mateixos a partir del fitxer original per les apps que més ens interessin.

ARChon funciona en les principals plataformes informàtiques en les seves versions de 32 i 64 bits (Windows, Linux i Mac OS X; per a aquest darrer, en 64 bits només amb la versió Canary de Chrome), així com en Chrome OS tant per a arquitectura Intel com per a ARM. És de descàrrega gratuïta i requereix la versió 37 del navegador de Google o superior.

Guillem Alsina
Etiquetes: