Arduino té impressora 3D pròpia

Materia 101 d'Arduino
Compartir

Costarà entre 600 i 700 euros segons la vulguem en forma de kit per a muntar o completament muntada, i empra bobines d’àcid polilàctic per a imprimir.

Arduino, l’empresa que es troba darrere de la plataforma de maquinari lliure consistent en una petita placa base per a desenvolupadors, i el seu kit de programari corresponent, ha anunciat que es ficarà en el camp de la impressió 3D amb la posada a la venda de seu propi model, la Materia 101.

Aquesta nova impressora neix fruit de la col·laboració d’Arduino amb Sharebot, companyia italiana especialitzada en impressió 3D que disposa d’un ampli ventall d’impressores que van des dels 700 fins als 4.000 euros de preu. Serà presentada el proper 3 d’octubre a la Maker Faire de Roma, un esdeveniment dedicat a totes les persones que empren la impressió 3D entre d’altres mètodes per a crear objectes i solucions.

Arduino Materia 101

El preu d’aquesta impressora és de 600 euros (800 dòlars) si la comprem com a kit que haurem de muntar nosaltres mateixos un cop ja la tinguem a casa, o bé de 700 euros (1.000 dòlars) en cas d’adquirir-la ja muntada.

La tecnologia d’impressió emprada és la de fusió d’un filament de PLA (àcid polilàctic), tot i que s’hi han testejat altres materials que, finalment, no són suportats per la impressora, com el termoplàstic de poliuretà.

El control d’aquesta màquina ve donat per un microcontrolador Arduino Mega, un desenvolupament de la mateixa Arduino que podem trobar a la seva botiga en línia. El disseny ha anat a càrrec de l’estudi ToDo.

D’aquesta manera, Arduino estén la seva gamma de productes a un nou camp amb molt de futur al seu davant com és el de la impressió 3D, malgrat que el preu -sense deixar de ser econòmic- no marca diferències substancials amb la seva competència, ja que ja existeixen des de fa temps impressores 3D al mercat que es poden adquirir per preus semblants.

La diferència vindrà donada probablement perquè els compradors d’una Materia 101 es veuran acompanyats per tota la comunitat de desenvolupadors i usuaris d’Arduino, que es poden trobar a qualsevol lloc del món.

Guillem Alsina
Etiquetes: