EL NOU IPAD PRO: UNA TABLET AMB CERVELL DE PORTÀTIL

ipad-pro
Compartir

Després de presentar la seva nova gamma d’ordinadors, el CEO d’Apple, Tim Cook ha pujat a l’escenari de l’Acadèmia de la Música de Brooklyn (Nova York) el dimarts passat per presentar en societat el nou iPad Pro, un dels dispositius més reeixits de la companyia amb seu a Copertino.

L’iPad Pro d’aquest any 2018 ve en dues versions sense amb prou feines marcs: una d’11 polzades i una segona de 12,9, que destaca per un 25% menys de volum que la seva antecessora. Les tauletes s’assemblen estèticament a l’iPhone X i XS, però sense ‘notch’ o cella i incorporen el sensor biomètric facial Face ANEU, en perdre també el botó, com ja passava amb els telèfons.

Emmagatzematge d’1 TB

Copertino ha sorprès en incorporar un potent a la nova processador A12X Bionic i un enorme SSD d’1 TB, la capacitat més gran vista fins avui en una tablet de la companyia. A més, abandona el connector Lightning i s’ajusta a l’estàndard del mercat, l’USB de tipus C, el primer d’aquestes característiques integrat en un producte d’Apple.

Pel que fa al seu disseny, aquest nou iPad Pro s’ha sotmès al major redissenyo de la seva història per continuar regnant en el sector de les tablets. Després d’acabar amb el Touch ANEU, la companyia ha decidit reduir considerablement els marcs dels seus nous iPads per oferir encara més pantalla a l’usuari i, de pas, incloure la tecnologia Face ANEU. Gràcies a això, la companyia no ha hagut d’introduir el famós notch que podem veure tant en els nous terminals d’Apple com en els de la seva competència.

D’altra banda, la companyia manté la distribució tant dels botons d’apujar i abaixar volum (situats en un lateral) com el de desbloqueig situat a la part superior.

L’stylus (que Jobs menyspreava) segueix evolucionant

Al costat d’aquestes tauletes, la companyia amb seu a Copertino també ha presentat l’Apple Pencil 2, que es carrega de forma sense fil en pegar-ho de forma magnètica a l’iPad Pro. Al nou llapis explica connexió USB-C, cal sumar-li un nou teclat, més prim que el seu antecessor, que dóna bona mostra que les tauletes s’estan convertint, cada dia més, en autèntics ordinadors amb sistema iOS. Per tant, Apple ofereix una rentada de cara a un dels seus productes més populars perquè pugui continuar el seu regnat.

Preu i disponibilitat a Catalunya

El nou iPad Pro parteix amb un preu de 799 dòlars per a la versió d’11 polzades i de 999 dòlars per la de 12,9 polzades. Està disponible en 64 GB, 256 GB, 512 GB i 1 TB d’emmagatzematge. Respecte a l’iPad Pro actual, la companyia ha decidit rebaixar el seu preu fins als 649 dòlars.

Gemma
Etiquetes: