Asus comença a vendre el Chromebit CS10

Compartir

La fabricant taiwanesa inicia les vendes a l’Estat del dispositiu en format llapis que permet convertir qualsevol monitor HDMI en un ordinador amb Chrome OS.

Idèntic en forma als mini ordinadors amb Android que es connecten directament al port HDMI dels nostres televisors tal i com fa el Chromecast, però funcionant amb el sistema Chrome OS enlloc de l’habitual Android, el Chromebit CS10 d’Asus ha començat a ser venut a l’Estat Espanyol.

Munta un microprocessador Rockchip RK3288-C d’arquitectura ARM (juntament amb la x86, una de les dues per a les quals es troba disponible Chrome OS) amb quatre nuclis funcionant a 1,8 GHz, juntament amb 2 GB de memòria LPDDR3L i 16 GB d’emmagatzematge intern.

Per a les comunicacions, disposem d’una tarja de xarxa sense fils 802.11 a/b/g/n/ac de banda dual i de Bluetooth 4.0 (que ens permet connectar-hi un teclat i un ratolí). A més del connector HDMI per connectar-lo a un monitor compatible, també disposem d’un port USB 2.0 i del port d’alimentació, ja que necessita d’un adaptador de corrent per separat.

El seu preu recomanat de venda al públic és de 119 euros.

Amb aquesta peça de maquinari, i en connectar-la al nostre televisor o a un monitor que disposi de port HDMI, un teclat i un ratolí, el que aconseguirem és disposar d’un ordinador amb Chrome OS, és a dir, les aplicacions del qual resideixen exclusivament en línia.

I estem parlant del Chrome OS oficial de Google, no del Chromium OS lliure que podem trobar en altres llocs en una imatge pre-compilada.

Guillem Alsina
Etiquetes: