Asus VivoStick, converteix el teu televisor en un ordinador

Compartir

A banda de ser indicat per a l’ús domèstic, gràcies al seu xip TPM també té cabuda en l’àmbit corporatiu.

Seguint un format idèntic al del seu Chromebit CS10, la fabricant taiwanesa Asus ha presentat el VivoStick, un complet ordinador en format pendrive, pensat per connectar-se a qualsevol monitor o televisor a través del seu port HDMI, estàndard ja fa temps en la majoria de les pantalles que puguem tenir per casa.

Aquest petit ordinador munta un microprocessador Intel Atom x5-Z8350 de quatre nuclis a 1,92 GHz, 2 GB de memòria RAM i 32 GB d’espai d’emmagatzematge intern, ampliables a través de solucions en el núvol.

A més de les especificacions indicades, també disposa d’un port USB 3.0 i un altre 2.0, un micro-USB per a l’alimentació elèctrica, i un port d’audio per a micròfon i auriculars. Pel que fa a la connectivitat sense fils, munta una tarja Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac i Bluetooth 4.1.

Funciona amb Windows 10 de 64 bits, i necessitarà tan sols que li emparellem un teclat i ratolí. A més, porta diverses funcionalitats proporcionades per Asus, com HyStream, un programari que ens permet transmetre per streaming jocs i continguts des dels nostres dispositius mòbils a la pantalla del televisor emprant el VivoStick.

El programari VivoRemote ens permet controlar l’ordinador VivoStick des dels dispositius mòbils, com ara el telèfon mòbil o la tauleta tàctil.

La seva versatilitat el porta a ser no només un dispositiu idoni per a la sala d’estar de casa, sinó també per a l’empresa, ja que compta amb xip TPM.

Té unes mides de 135x36x16,5 mm i pesa 75 grams. El seu preu és de 159 euros i estarà disponible en botigues a partir del mes vinent.

Guillem Alsina
Etiquetes: