Aviat podrem controlar els eixugaparabrises amb els ulls

Jaguar Land Rover
Compartir

Jaguar ha aconseguit la patent d’un sistema que segueix la mirada del conductor per a activar automàticament el sistema de neteja

Mentre el pilot automàtic no arriba als cotxes comuns, les grans companyies automovilístiques busquen solucions per a fer més còmoda la conducció. L’últim exemple és la patent que ha aconseguit Jaguar Land Rover (JLR) aquesta setmana, descoberta per Gizmag, per a controlar els eixugaparabrises a través de la mirada.

El març del 2013, la multinacional britànica va sol·licitar registrar l’anomenat “Sistema de Compensació del Parabrisa per a un Vehicle” que segueix la mirada del conductor a través del retrovisor per a activar l’eixugaparabrises de la finestra del darrere. Tot i això, la descripció insinua que també s’hi podria incloure l’eixugaparabrises de la part davantera.

Jaguar està treballant amb èmfasi en la tecnologia de monitoratge de l’atenció, que té un “enorme potencial per a la seguretat viària”, com va explicar la companyia durant la celebració del Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas el passat mes de gener.

Clara Pariente