Barcelona acull una nova edició del VMworld

Compartir

A banda del famós Mobile World Congress que tant revoluciona la ciutat comtal, a la capital de Catalunya s’hi fan també altres esdeveniments tecnològics d’àmbit internacional, com el Gartner Symposium (que se celebrarà a principis del mes vinent) i, a partir d’avui dilluns i fins al dijous, el VMworld.

Aquest congrés és organitzat per VMware, una empresa líder en tecnologies de virtualització que organitza aquest esdeveniment a Europa i un altre en diferents dates als Estats Units. El de Barcelona havia estat celebrat abans a la localitat francesa de Canes i a Copenhaguen.

El principal expositor en aquest congrés és la mateixa empresa organitzadora, que es carrega a les espatlles la responsabilitat de les principals conferències. A més, també hi acudeixen tots els socis o partners, com s’acostumen a anomenar en el sector fent servir la paraula anglesa.

El món de la virtualització no només mou el programari de virtualització en si, sinó també el maquinari sobre el qual aquest s’ha d’executar, la infraestructura de xarxa, el programari de l’escriptori per treballar amb solucions virtualitzades, les eines administratives i de gestió, i totes les solucions de seguretat i que realitzen tasques paral·leles amb el sistema operatiu executat en l’entorn virtual.

Així, des de fabricants de servidors a productors d’antivirus, passant per aquells qui aporten les solucions per facilitar la migració des d’entorns on el programari s’executa directament “contra el ferro”, com es coneix en l’argot, hi trobem un gran ventall d’empreses.

El congrés del VMworld acostuma a venir acompanyat d’una petita àrea de fira, i tot plegat omple els darrers tres pavellons del recinte firal de Gran Via.

Una instantània de l'edició de l'any passat del VMworld

Una instantània de l’edició de l’any passat del VMworld

Barcelona, capital mundial de la virtualització durant uns dies

Per a molts, aquest congrés passa desapercebut; les xerrades són de caire molt tècnic, i malgrat ser una referència a nivell europeu i de bona part de la resta del món, i moure molta gent, ni la dimensió ni el ressò són els que poden marcar, per exemple, l’anteriorment esmentat Mobile World Congress.

Durant uns dies, però, Barcelona es converteix en la capital mundial de la virtualització, una tecnologia que es troba al darrere de moltes altres que utilitzem; per exemple, els sistemes de correu electrònic com Gmail o Hotmail, els cercadors com Google o Bing, i els serveis d’emmagatzematge en el núvol com Dropbox o iCloud entre d’altres, resideixen en servidors que estan tots ells virtualitzats, independentment que la tecnologia emprada sigui la de VMware o la d’un altre proveïdor.

Barcelona serà, doncs, el punt de mira de moltes empreses del sector tecnològic, tant grans multinacionals com d’altres de mida més petita.

Guillem Alsina
Etiquetes: