Barcelona li fa una oferta a la GSMA

Banderoles de la GSMA a la Fira de Barcelona durant el darrer Mobile World Congress. Foto: YCOM
Compartir

L’actual contracte que lliga la ciutat comtal amb l’associació de les empreses vinculades amb la mobilitat finalitza el 2018, i la intenció de Barcelona és renovar-lo fins al 2023.

Segons ha informat oficialment la GSMA (GSM Association, Groupe Speciale Mobile Association), entitat que aplega la gran majoria de les empreses del sector de la telefonia mòbil i les tecnologies mòbils en general, i molts dels principals jugadors en aquesta arena (manquen Apple o Google, per exemple), els socis de la ciutat de Barcelona com a Capital Mundial de la Mobilitat han fet una oferta per prorrogar el contracte que uneix l’entitat amb la ciutat.

Barcelona i la GSMA tenen contracte fins el 2018 per a què la capital catalana continuï essent la Capital Mundial de la Mobilitat i acollint el Mobile World Congress, la plasmació més coneguda i atractiva d’aquesta capitalitat mundial. L’oferta de Barcelona és ampliar aquest contracte cinc anys més, fins al 2023.

El conjunt d’entitats associades amb Barcelona són la Generalitat, l’Ajuntament, Turisme de Barcelona, Fira de Barcelona, la Fundació Barcelona Capital Mundial de la Telefonia Mòbil, i el Ministeri d’Industria, Energia i Turisme de l’Estat Espanyol.

Barcelona ja va guanyar la renovació del contracte (que la va dur a l’actual data del 2018) el 2011, superant en la fase final de la competició per quedar-se amb el Mobile World Congress altres ciutats com París o Milà.

La ciutat comtal presenta a favor seu una fira que ha anat guanyant expositors, visitants i pes internacional a cada any. El MWC pràcticament no ha notat la crisi econòmica global en quant a xifres d’assistència al llarg d’aquests anys. Altra cosa és el volum de negoci que s’hi ha generat, però això sempre depèn dels participants.

Un altre punt a favor és la satisfacció tant de l’organització -que, per altra banda, ha vist com des de les institucions s’atenien les seves peticions i es satisfeien en la mesura del possible- com dels assistents, que cada any puntuen Barcelona d’una forma molt alta.

La fama internacional de la ciutat, l’entorn cultural, monumental, de festa i gastronomia hi fa molt. Durant la setmana de durada del congrés (comptant entre l’arribada en degoteig dels participants i assistents i els dies de celebració) tota la ciutat bull i es poden veure congressistes arreu. Especialment beneficiats es veuen els sectors hoteler i de la restauració.

Com a factors que poden jugar en contra de Barcelona hi trobem l’excessiu increment de preus que es dóna als hotels de la ciutat durant els dies que es celebra el congrés (i que, en alguns casos, pot arribar a ser de més del doble per una habitació), y un cert clima en contra que s’ha anat generant al llarg dels anys entre alguns sectors de la ciutadania.

Alguns esdeveniments puntuals, com manifestacions que van dificultar l’accés dels congressistes al recinte de Monjuïc una tarda de l’edició del 2012, o amenaces de vaga per part del col·lectiu de professionals dels transports públics, també podrien jugar a la contra de les aspiracions de Barcelona, però és d’esperar que el seu paper no sigui molt important, ja que són coses amb les que l’organització es pot trobar fàcilment també en altres ciutats.

Imatge de portada: banderoles de la GSMA a la Fira de Barcelona durant el darrer Mobile World Congress. Foto: YCOM

Guillem Alsina
Etiquetes: