Barcelona obre una nova sala dedicada als videojocs de realitat virtual, una tecnologia fora de l’abast del consumidor

Compartir

Barcelona ha obert una nova sala de videojocs de realitat virtual. Es tracta de Virtual Playground, situada al barri Gòtic (C. del Pi, 11), i que representa un nou espai d’oci que pretén convertir-se en la versió 2.0 dels salons recreatius de tota la vida.

 

Virtual Playground pot albergar fins a 16 jugadors alhora i ofereix una àmplia selecció de més de 20 videojocs per a jugar sol (single-player) o per fer-ho en grup (multi-player) -diversos jugadors connectats entre si a través de quatre dispositius per poder viure la realitat virtual en grup.

 

Virtual Playground ofereix una autèntica experiència immersiva i interactiva en què els jugadors es mouen lliurement per l’espai i, gràcies a la monitorització dels moviments corporals, els usuaris poden desplaçar-se per l’escena del joc, esquivar trets o llançar objectes, entre altres accions .

 

Virtual Playground compta amb una tecnologia encara fora de l’abast del consumidor. La potència dels processadors, així com la qualitat de la targeta gràfica i la distribució dels sensors de moviment, juntament amb les ulleres de realitat virtual i la capacitat dels ordinadors, són alguns dels motius pels quals aquesta tecnologia no es pot viure a casa. Els costos estimats per a reproduir aquesta tecnologia se situen entre els 3.000 i 4.000 euros. Els dispositius amb què compta la sala són els models de realitat virtual HTC Viu, l’equip més complet i intuïtiu del mercat.

 

Les primeres sales de videojocs de realitat virtual van aparèixer en Shangay el 2015. A Espanya, Madrid i Màlaga van ser les primeres a obrir aquest tipus de centres recreatius. Barcelona se suma així a la llista de ciutats que aposten per aquesta tecnologia immersiva. Al llarg de 2017, el govern de Barcelona està treballant per impulsar la sobirania tecnològica de la ciutadania a través del Pla “Barcelona Ciutat Digital 2017-2020”.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)