Bateries flexibles per als futurs wearables

Malgrat que no és una bateria flexible, això és un wearable flexible que va enganxat al cos d'una persona, amotllant-s'hi. Fotografia de l'usuari tomemrich a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Segons un informe de l’oficina de la propietat intel·lectual de Corea del Sud, les tecnologies relatives a bateries flexibles són les més prometedores per al futur.

Aquest grup de tecnologies (sense concretar més) permeten construir bateries flexibles, és a dir, que poden ser doblegades i adoptar formes d’acord amb l’espai irregular que hagin d’ocupar dins d’un dispositiu.

Si, a més, combinem aquest tipus de bateries amb una superior durada fruït de les investigacions dutes a terme en materials de fabricació, ens trobem amb les aliades perfectes de la propera generació de dispositius wearables, com ara rellotges intel·ligents i polseres de fitness.

Aquesta és, segons l’oficina de la propietat intel·lectual de Corea del Sud, una de les tecnologies més prometedores de cara al futur, segons revela en el seu informe anual del 2014, que es pot descarregar lliurement des de la seva web.

Si us hi fixeu, actualment tots els dispositius ‘posables’ o ‘vestibles’ tenen una part plana que no acostuma a cobrir tot el mateix dispositiu, en la qual s’hi troben el maquinari que dóna la funcionalitat (microprocessador, memòria,…) i la bateria. Però, si ens trobem amb una bateria flexible, què ens impedeix de fer, per exemple, que la mateixa corretja d’un rellotge sigui tot bateria?

Durades de fins a setmanes de càrrega comparades amb els dies que podem tenir ara amb una bateria senzilla de botó, podrien ser factibles. Anar-nos-en de viatge i oblidar-nos del carregador del nostre smartwatch a casa sense haver de patir, o un carregador per a telèfons mòbils i tauletes embolicat al braç com una polsera, podrien ser algunes de les aplicacions d’aquestes tecnologies.

Actualment, la tecnologia de bateries flexibles es troba en procés de desenvolupament. Quan sortirà al mercat? Es fa difícil de dir, pel punt de maduresa de les investigacions i per saber si els convé o no a les principals companyies del sector tecnològic, pel que encara podríem trigar anys en veure bateries flexibles als nostres canells.

Imatge de portada: malgrat que no és una bateria flexible, això és un wearable flexible que va enganxat al cos d’una persona, amotllant-s’hi. Fotografia de l’usuari tomemrich a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: