Beagle, el futur de la tecnologia legal

Beagle | Automatic Artificial Intelligence Contract Analysis
Compartir

Després de tants canvis tecnològics com hem viscut en els darrers temps, encara no ens deixem portar per la més gran promesa que la tecnologia ens dóna: la intel·ligència artificial. Cada dia llegim que un cientific o qualsevol altra personalitat de perfil ens espanta amb robots que conqueriran el món.

Però aquesta no és l’unica gran por que patim actualment. Després de la difícil crisi que ha patit tot el continent en l’última dècada, hem après que un contracte no és gairebé mai el que sembla a primer cop d’ull. Des de paraules amb doble sentit, fins a la lletra petita, hem arribat a ser els esclaus de qualsevol contracte, especialment quan contractem els serveis més bàsics.

En aquest moment, en el qual abunden els dubtes i les pors, una startup ha aconseguit donar-nos una bona noticia en aquest àmbit. Com? Doncs ara ja no has de llegir tu els contractes, ni el teu avocat (que, tot sigui de pas, representa una despesa addicional), si no que ho farà una maquina, una intel·ligència artificial.

Beagle (com la raça del gos de caça) és capaç de llegir un contracte, independentment de la seva mida o complexitat. Al final et presenta un gràfic amb els punts més importants i què has de tenir realment en compte i on hi has de fer una segona lectura.

L’algoritme aprèn sol i amb el temps es convertirà en el teu propi asistent legal. Els resustats poden ser analitzats en temps real i de manera col·laborativa, per a què tothom qui hi estigui interessat pugui tenir accès i prendre decisions.

Beagle ha estat concebut, de moment, per al món corporatiu, per estalviar temps, costos i ajudar els directius a tots els nivells directius a entendre els complicats documents legals, però jo ja veig el futur on no necessitare més intentar llegir aquell llarg i dificil contracte per la tarja de crèdit. Mai l’he acabat de llegir i mai he entès perquè no paren de cancel·lar-me totes les targes.

Aquest sistema no ens ajudarà només estalviant-nos problemes legals, si no també a ser més concients sobre el que signem, entendre realment les conseqüencies i millorar una mica la nostra vida a la hora d’activar alguna clàusula secreta de l’annexe XIX del nostre contracte d’Internet…

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: