BlackBerry presenta un smartphone quadrat anomenat BlackBerry Passport

Compartir

Molt enrere, tot i que només uns pocs anys, queden els temps en què BlackBerry era aquella empresa capdavantera que dominava el negoci dels primers mòbils del mercat. Gràcies a una estratègia per conquerir l’àmbit empresarial, BlackBerry regnava amb una autoritat que poc a poc va anar perdent davant l’empenta d’altres sistemes com iOS primer i Android després. De fet, el destí ha estat tan cruel que l’empresa canadenca ja fa un parell d’anys que ni pot competir, amb rumors fins i tot d’abandonar aquest sector, no sense forces intents per tornar a fer-se un lloc en el mercat. Però tot podria canviar gràcies al nou BlackBerry Passport.

El Passport és el nou assalt al mercat de BlackBerry, assalt que estarà dirigit especialment a un àmbit empresarial que sempre se’ls ha donat bé als canadencs, com anteriorment comentàvem. Aquest nou dispositiu destaca oficialment pel seu aspecte quadrat, la seva grandària, que com el nom indica és el mateix que el d’un passaport, i per un teclat físic integrat que farà les meravelles de tots els que vulguin escriure en el seu mòbil de manera senzilla sense haver de barallar-se per incòmodes i a vegades impredictibles teclats en pantalla.

El BlackBerry Passport té una pantalla IPS de 4,5 polzades amb una resolució de 1440 × 1440 píxels i una densitat de 453ppi. En el seu interior batega un processador Qualcomm Snapdragon 800 a 2.26GHz, una GPU Adreno 330, 3 GB de memòria RAM i 32 GB d’emmagatzematge intern ampliables mitjançant memòria microSD. És veritat que el processador pertany al grup de gamma alta Android de la passada generació, però tot i així segueix sent prou potent com per moure sense problemes un sistema operatiu BlackBerry OS 10.3 que ens ofereix un repertori de 240.000 aplicacions.

A més d’un sorprenent teclat físic sensible al tacte que podrà fer de touchpad, les especificacions les completa una càmera posterior de 13 megapíxels amb OIS, una altra càmera frontal amb 2 megapíxels, i una espectacular bateria de 3450 mAh que ens promet arribar a les 30 hores d’autonomia. Com no podria ser d’altra manera, al mòbil també ens trobem amb les típiques connexions WiFi, 3G, 4G LTE, GPS i Bluetooth 4.0.

El BlackBerry Passport encara no té data de llançament internacional ni es coneix quin serà el seu preu, encara que es diu que podria rondar els 600 dòlars. En qualsevol casm estem davant d’una aposta arriscada per part de BlackBerry, encara que amb molta personalitat en llançar un nou i original producte en un mercat ple de marques que es copien les unes a les altres.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: