BlackBerry Priv: l’Android amb teclat físic

BlackBerry Priv exhibint el teclat físic
Compartir

La multinacional canadenca “traeix” el seu propi sistema operatiu per provar sort amb la plataforma amb més usuaris en l’àmbit mòbil.

L’entrada en escena de l’iPhone en el panorama de la telefonia mòbil va capgirar l’estàtus de les empreses líders en tal mercat, un procés que va acabar de rematar l’aparició i posterior èxit d’Android. Del domini de Nokia es va passar a la batalla Samsung/Apple, la desaparició de les plataformes Palm OS primer i Symbian després, i el lent declivi de les successives plataformes de Microsoft (malgrat que sembla que Windows Phone i Windows 10 l’estan recuperant i mantenint) i de BlackBerry OS.

No sé si serà el cant del signe d’aquesta darrera, però si que sens dubte es pot convertir en un punt d’inflexió l’oficialització del primer dispositiu de la fabricant canadenca que anirà equipat amb la plataforma Android enlloc del seu propi sistema operatiu.

La BlackBerry Priv ha estat confirmada en la nota de premsa amb què la companyia ha donat a conèixer els resultats del segon trimestre fiscal del 2016*, així com també se l’ha vist en un vídeo publicat a YouTube, en mans del seu CEO, John Chen:

Avui confirmo els plans de llançament de la Priv, un dispositiu Android fruït de l’herència i la missió de BlackBerry per protegir els nostres clients” ha declarat Chen, el qual ha afegit sobre el nou terminal que “combina el millor de la seguretat i la productivitat de BlackBerry amb l’ecosistema d’aplicacions Android en continua expansió“.

D’aquesta nova BlackBerry ja feia temps que se’n sentien rumors, i fins i tot havia estat vista al passat Mobile World Congress, encara que se la coneixia amb el nom de Venice.

Se’n desconeix la configuració, malgrat que s’especula amb un processador SnapDragon 808, un dels més potents de Qualcomm que permet, entre altres funcionalitats, la presentació de vídeo 4K en streaming mercès a la seva GPU i a la seva potent connectivitat LTE (4G).

A aquest l’acompanyarien 3 GB de memòria RAM, una càmera de 18 megapíxels i Android 5.x Lollipop com a sistema operatiu, actualitzable a la versió 6.0 Marshmallow quan aquesta sigui publicable.

A nivell de maquinari, però, el que crida més l’atenció és el teclar QWERTY lliscant que s’amaga a la part posterior del terminal. Els terminals físics són la “marca de la casa” de BlackBerry, i un dels elements més recordats, enyorats i lloats dels dispositius de la marca pels que han estat i en són usuaris. Les BlackBerry Classic i Passport són bons exemples de l’ús contemporani d’aquests teclats.

La Priv també inclourà el programari de seguretat i de gestió de la multinacional canadenca, un dels seus punts forts de cara a l’ús empresarial dels seus aparells.

I és que la BlackBerry Priv sembla un dispositiu indicat per a usuaris finals exigents i consumidors corporatius que vulguin mantenir un alt nivell de seguretat i control en la seva flota de terminals mòbils.

Tampoc s’ha indicat una data de presentació oficial i sortida al mercat, però des de BlackBerry indiquen que al llarg de les properes setmanes es proporcionarà més informació sobre aquest nou terminal.

L’aposta per Android no farà que la canadenca abandoni el seu propi sistema operatiu, i Chen ja ha afirmat que en el futur inmediat presentaran més terminals amb aquest, però sens dubte escamparà dubtes entre els consumidors al respecte.

Les grans companyies treballen amb uns periodes fiscals diferents i que, a ulls profans, poden semblar, certament, “exòtics”.

Guillem Alsina
Etiquetes: