BlackBerry vol obligar per llei al desenvolupament d’apps per al seu sistema operatiu

blackberry
Compartir

Els usuaris de BlackBerry ja s’han acostumat a tenir menys aplicacions disponibles que els d’Android o iOS. El CEO de BlackBerry, John Chen, creu que això no és just. Afirma que la situació és tan discriminatoria, que es necessita una llei per forçar els desenvolupadors a fer aplicacions per a BlackBerry, cada vegada quan en facin unes destinades a Android o iOS.

En un missatge en el blog de BlackBerry, adaptat d’una carta enviada per John Chen a diversos membres del Congrés nord-americà, es diu que “tots els clients amb connexió a Internet han de tenir accés a qualsevol aplicació o contingut que desitgin, i als distribuïdors d’aplicacions/continguts els han de prohibir discriminar en funció del sistema operatiu”.

Aquesta iniciativa crearia grans problemes als programadors. En primer lloc tots els costos associats amb l’exportació d’una aplicació al sistema operatiu BlackBerry. Encara que pugui sembla un cercle viciós: fem més aplicacions, tenim més usuaris de terminals, fem encara més aplicacions per a ells, la inversió no és segura.

Diversos desenvolupadors ja han descobert que el sistema operatiu de BlackBerry no permet la mateixa flexibilitat que les altres plataformes a l’hora d’entrar-hi: no suporta compres in-app i només es poden pagar les aplicacions quan es descarreguen. A sobre, moltes pantalles dels telèfons BlackBerry són quadrades (Q5, Q10, Passport), el que necessita un redisseny del flux de la funcionalitat. Per això, encara que BlackBerry té una eina que permet portar-hi aplicacions d’Android, no és gens eficaç a causa dels canvis que s’hi han de fer.

Un bon model per seguir és Microsoft, que ajuda els desenvolupadors de Windows Phone amb finançament per als seus projectes. A més, si BlackBerry tingués en compte els problemes amb la portabilitat i permetessin més funcionalitats en el seu sistema operatiu, certament més desenvolupadors optarien per fer que les seves aplicacions estiguessin disponibles per als seus terminals. I per últim però no menys important, Blackberry necessita terminals que els usuaris realment desitgin i així demanarà el mercat que hi hagin més aplicacions disponibles.

La situació trobada en aquest cas és la que podem veure de fa anys en els ordinadors: estem acostumats a dependre del sistema operatiu: molts programes de Mac no estan disponibles per Windows o Linux, i viceversa. Si obliguem els desenvolupadors a crear aplicacions per tots els sistemes operatius, el cop més dur serà rebut per les start-ups i pels programadors independents. Aquesta acció podria destrossar l’esperit empresarial i competitiu que ha fet que el món de les aplicacions hagi avançat amb un ritme ràpid fins ara.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: