Blackphone 2 i Blackphone+ els dispositius més segurs

blackphone
Compartir

Avui han estat presentats al Mobile World Congress 2015 els millors dispositius des del punt de vista de la privacitat i seguretat. Parlem del Blackphone 2 i Blackphone+.

Com ja sabem, el primer Blackphone fou presentat al MWC 2014 i va ser un exit increïble. També els fundadors han reconegut que aquest èxit els ha agafat per sorpresa.

Ha estat un any amb molts problemes de privacitat, tant des del punt de vista institucional, com des del punt de vista del hacking, amb el cas més conegut el de Sony. El mercat inicial del Blackphone, pensat per als usuaris privats, és molt atractiu per a l’àmbit empresarial, que ara s’ha convertit en el principal mercat de Blackphone. Les noves solucions que han presentat ofereixen serveis necessaris per a una empresa, com ara trucades, vídeoconferències i missatges segurs.

Blackphone 2 és un telèfon molt potent i també amb un disseny atractiu. Com han dit durant la conferencia, “sexy i segur”. Amb un processor de 64 bits i vuit nuclis, 3 GB de RAM i una pantalla de 5”, pot competir amb els millors smartphones presentats aquests dies. A sobre, té el sistema operatiu PrivateOS, construit sobre Android i amb la seguretat davant de tot.

Blackphone+ és un tablet de 8” dissenyat amb la idea de deixar-nos els portatils “totxos” que portem sempre amb nosaltres i que representen un perill real per a la nostra seguretat. Amb molt de programari no sempre útil, amb moltes vulnerabilitats que ens poden posar en perill, els portàtils ja comencen el seu particular cant del cigne.

Una altra novetat és el sistema Silent Circles afegit al PrivateOS, que ens permet tenir diversos telèfons en un de sol, a nivell de sistema operatiu. Podem tenir al mateix dispositiu tant el telèfon d’empresa, com el privat i com el que deixem als nens per jugar. Cada entorn virtual és completament independent dels altres i podem tenir la mateixa aplicació, però funcionant en cada entorn de manera diferent, amb comptes diferents i amb permisos diferents.

Una de les virtuts dels dispositius és que ha sorgit de les mans i ments d’activistes per la privacitat, com Phil Zimmerman, el pare del PGP. No només ens asseguren que el dispositiu és completament segur, que ha tingut una fabricació completament controlada que no ha pogut ser compromesa, però també controlen tot l’enviament i el transport de l’equip, fins a les mans dels usuaris.

Per suposat, si ets una diana en particular per alguna agència d’intel·ligència o per a algun grup en particular, és molt difícil protegir-te, perquè et poden perseguir també en el món fisic. Però per als usuaris i per a les empreses que no volen ser compromeses i mantenir la seva imatge, Blackphone és la millor opció. I, el més important, és que ens ajuda tenir present en tot moment la situació de la nostra privacitat. Hem de buscar sempre minimitzar les vulnerabilitats que ens envolten, tant les electròniques i virtuals, com les socials.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: