Bq anuncia un nou smartphone amb Ubuntu

Compartir

Millora les prestacions del seu predecessor tant en l’àmbit gràfic com en l’emmagatzematge intern, però encara no és un dispositiu convergent.

La marca espanyola Bq, fabricant de smartphones i tablets, segueix apostant per la plataforma mòbil de Canonical, Ubuntu, per a alguns dels seus models. Via el seu compte de Twitter, ha anunciat la propera disponibilitat d’un nou terminal, l’Aquaris E5 HD Ubuntu Edition.

Probablement estarà equipat amb idèntiques especificacions de maquinari que el seu “germà” amb Android, l’Aquaris E5 HD. Aquest utilitza una CPU MediaTek de quàdruple nucli amb arquitectura ARM Cortex A7 amb una velocitat de 1,3 GHz, 1 GB de memòria RAM, una GPU (unitat de processament gràfic) Mali 400-MP2 a 500 MHz, i 16 GB d’emmagatzematge intern dels quals, 13 es troben disponibles per a l’usuari.

A aquest maquinari l’acompanya una pantalla de 5″ amb resolució 720×1280, 294 ppi i relació d’aspecte 16:9.

Les millores respecte al seu immediat precedent, el Bq Aquaris E4.5, les trobem a la pantalla (lleugerament més gran i de molta millor resolució), en la GPU, i en la capacitat d’emmagatzematge intern.

Fins on jo sé, aquest dispositiu encara no serà convergent, és a dir, no podrà executar un escriptori convencional quan sigui connectat a una pantalla, teclat i ratolí externs.

Aquesta darrera és la funcionalitat més esperada de la versió d’Ubuntu per a dispositius mòbils, ja que permetria a molts usuaris de GNU/Linux substituir el seu ordinador d’escriptori per un smartphone amb doble funció.

Guillem Alsina
Etiquetes: