Broadcom canvia de mans

Fotografia de Windell Oskay a Flickr sota llicència Creative Commons
Compartir

Avago s’avé a comprar la fabricant de solucions de connectivitat per 37.000 milions de dòlars.

Tot i que a la gran majoria no us sonarà la marca Broadcom, fins i tot sense saber-ho en sou usuaris. Aquesta marca nord-americana fabrica solucions de connectivitat (per a simplificar, targes Wi-Fi, Bluetooth, targes de xarxa Ethernet amb cable…) tant per a ordinadors, com per a dispositius mòbils (smartphones, tablets), així com per a dispositius d’altres menes que formen part de la infraestructura de la xarxa.

Fins ara era una companyia independent, però ha entrat en un acord amb Avago Technologies, una altra companyia (aquesta de Singapur) del sector dels semiconductors, per ser adquirida per aquesta darrera en una operació d’un muntant de 37.000 milions de dòlars nord-americans.

El catàleg de solucions de cadascuna de les dues empreses són complementaris: mentre que Broadcom es centra en els dispositius de consumidor (smartphones, tablets, PCs, electrònica de consum en general), Avago es decanta cap als dispositius embarcats en automòbils, l’equipament digital d’infraestructures, i els xips per a solucions d’emmagatzematge de grans dimensions.

Juntes, ambdues empreses buscaran competir d’una manera més eficient en el camp dels dispositius de la Internet de les Coses (IoT per les seves sigles en anglès), en el qual es mesuraran de tú a tú amb rivals tan potents com Intel o Qualcomm.

Pel que es coneix de moment de l’operació, Avago mantindrà el nom de Broadcom, i sembla que poques coses o cap canviaran per als clients de la companyia i per als usuaris dels seus productes, almenys pel que fa a curt termini.

Imatge de portada de Windell Oskay a Flickr sota llicència Creative Commons

Guillem Alsina
Etiquetes: