Busques un dron versàtil? Tria el Tello Edu

Compartir

Econòmic, programable en diversos llenguatges de programació (entre ells, Python), i fàcil de fer anar, aquestes són les claus del Tello Edu, una edició destinada a educació del dron Tello de Ryze Tech, un quadricòpter de fàcil ús que, en la seva versió original, és programable mitjançant Scratch, un llenguatge molt senzill.

El Tello Edu és un dron de dimensions petites que afegeix més llenguatges de programació a més de permetre configurar un eixam de drons.

Pel que fa als llenguatges, afegeix Swift i Python a Scratch, fet que el posa a l’abast d’usuaris professionals que vulguin fer programació avançada amb aquest model. Per exemple, i en poder accedir a la informació de vídeo (el stream), un programador pot desenvolupar un control gestual per al seu dron.

Per als qui aprenen programació, el Tello Edu es pot emprar amb una sèrie d’entorns i eines de fàcil ús que permeten aprendre els fonaments de la programació amb una eina avançada com és un dron, així com eines externes com el Swift Playground d’Apple.

Inclou també quatre bases per a missions, punts de referència físics que el dron pot reconèixer i davant dels quals pot reaccionar.

Malgrat la seva lleugeresa (pesa només 87 grams), el Tello Edu munta una càmera de vídeo i fotos d’alta definició (HD), i modes de vol que li permeten dur a terme acrobàcies. Això es complementa, per als més joves, amb una aplicació que els presenta missions virtuals, de manera que es poden divertir complint els punts proposats per acabar cadascuna de les missions proposades.

Pel que fa a la funcionalitat d’eixam, si els drons es connecten tots a un mateix punt d’accés Wi-Fi, es pot desenvolupar un programa que els faci coordinar-se per dur a terme una coreografia o una missió determinada. Per a això, les bases de missió (que no són més que punts de referència) juguen un paper clau per tal de permetre als drons ubicar-se i posicionar-se respecte a la resta de l’eixam.

En la construcció d’aquest dron hi han col·laborat la prestigiosa DJI (companyia especialitzada, precisament, en drons) i Intel. Precisament, el Tello Edu es ven a la botiga en línia de DJI, a més de la botiga d’Apple, i botigues físiques seleccionades.

El seu preu és de 159 €, 50 euros més que el preu del Tello normal.

Guillem Alsina
Etiquetes: