Apple posa fi al programa de reemplaçament de bateries

programa-reemplaçament-bateries-iphone
Compartir

El desembre de 2017, un usuari de Reddit conegut com a TeckFire demostrava que la companyia nord-americana Apple ralentitzava el rendiment d’aquells telèfons mòbils que comptaven amb una bateria degradada pel pas del temps i de les càrregues.

Després d’aquesta informació, el fundador de Geekbench, John Poole, va començar a investigar els diferents dispositius de la companyia i descobria que Apple va incorporar un mecanisme per baixar la freqüència de la CPU del telèfon mòbil en sistemes operatius com iOS 10.2.1. o 11.2.0. D’aquesta manera, el dispositiu reduïa la seva velocitat per evitar que s’apagués de forma sobtada a causa de la càrrega de processos.

De 29 fins als 89 euros

Després de les crítiques dels usuaris de la companyia, Apple va emetre una carta oberta a la seva pàgina web mitjançant la qual demanava perdó als seus clients per “haver pogut defraudar” als seus clients-usuaris-fans. Amb l’objectiu de recuperar la seva confiança, la companyia anunciava un programa de reemplaçament de bateria mitjançant el qual tots aquells usuaris que volguessin canviar la bateria dels seus dispositius podrien fer-ho per uns 29 euros.

No obstant això, aquest programa finalitza el pròxim 31 de desembre, per la qual cosa les condicions canvien. Segons explica la companyia a través de la seva pàgina web, canviar la bateria del teu iPhone podrà costar-te fins a 89 euros si ho fas a partir del mes de gener.

Això és el que costarà canviar la bateria del teu iPhone a partir del gener

Si tens un iPhone ES, un iPhone 6, un iPhone 6 Plus, un iPhone 6s, un iPhone 6s Plus, un iPhone 7, un iPhone 7 Plus, un iPhone 8 o iPhone 8 Plus, canviar la bateria del teu telèfon costarà 49 euros a partir de gener. Si per contra comptes amb l’iPhone X, l’iPhone XS, l’iPhone XS Max o l’iPhone XR, aquest canvi et sortirà per 69 euros.

Mentrestant, totes aquelles persones que disposin d’una versió anterior a l’iPhone 6 hauran de pagar 89 euros per canviar la seva bateria. Per aquesta mateixa raó, si necessites canviar la bateria del teu, fes-ho abans que finalitzi l’any.

Com descobrir l’estat de la teva bateria

Per conèixer l’estat de la bateria del teu telèfon mòbil, només t’has de dirigir a Ajustos, seleccionar l’opció Bateria i pressionar sobre Salut de la bateria. A continuació, el mateix telèfon mòbil et dirà si la teva bateria es troba en un estat òptim o si necessita un canvi per tornar a funcionar com el primer dia.

En cas que el telèfon mòbil t’hagi avisat que has de canviar la bateria, simplement vés a la pàgina oficial d’Apple i contactar amb el Suport tècnic de la companyia. Una vegada allí, dirigeix-te a l’opció Bateria i càrrega i escull Reemplaçament de bateries. Finalment tan sol hauràs de tramitar la teva cita i portar el telèfon al teu establiment més proper.

 

Gemma
Etiquetes: