Canyelleres intel·ligents al Mundial

Compartir

Segons la Viquipèdia:

La canyellera és un element de l’equipament esportiu usat en el hoquei sobre gel, hoquei sobre patins, futbol, rugbi, futbol sala, beisbol, esports de combat i altres esports on és considerada necessària. Sol usar-se per protegir les canyelles dels jugadors de la pilota o de l’estic de hoquei, del puck o de l’estic de hoquei sobre gel, i de les entrades per part d’altres jugadors en el futbol. Es fixen a la cama mitjançant cintes elàstiques de velcro. Les canyelleres s’han fet obligatòries per a la majoria d’escoles, clubs i equips professionals per prevenir lesions.

Doncs sí, una canyellera és el que molts anomenem erròniament espinillera. I aviat potser li podrem afegir una nova característica a la definició de la Viquipèdia ja que Iván Contreras, un empresari gadità que fa 3 anys va arribar als EEUU, està dissenyant unes canyelleres intel·ligents amb USB integrat.

Es tracta de canyelleres fetes amb materials que permeten atenuar els cops i per tant reduir el risc de lesions. Nanotúbuls de carboni i elastòmers es posen al servei del futbolista per repartir la pressió de l’impacte per tota la superfície i d’aquesta forma esmorteir les patacades. La segona generació ja està disponible i la duran els jugadors de la selecció espanyola durant el Mundial de Brasil. Tot i així la veritable revolució arribarà amb la tercera generació amb la qual ja estan treballant. I és que les canyelleres  incorporaran sensors intel·ligents que rebran informació a través del port USB dels cops i permetran fer-ne un anàlisi personalitzat de les dades rebudes. Els protectors es convertiran en generadors mòbils de bigdata. Fins i tot més endavant podran ser útils per determinar si un jugador està en posició de fora de joc. El futbol del futur potser serà igual de dur però les puntades de peu faran menys mal gràcies als nous materials i a les dades que ens aportin els sensors intel·ligents.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: