Captio, una aplicació pràctica i reconeguda per l’Agència Tributària

Compartir

Crear una empresa de base tecnològica. Treballar com a business angels. Assistir a rondes de finançament milionàries amb fons de capital risc. Obrir mercats internacionals a Amèrica Llatina. Tenir acords únics amb institucions com la Agència Tributària. Tenir com a clients a multinacionals com Telefónica o Bankinter. Saber que el teu principal competidor no està a Europa, sinó a la badia de Sant Francisco, a Silicon Valley.

I tot això des de Tortosa. Parlant anglès, però també català occidental sense perdre els orígens. Contractant a gent del territori però amb llarga mirada, amb voluntat de ser un referent global en el seu camp.

Captio ho està aconseguint. Quatre joves (tres de Tortosa i un de Sant Carles de la Ràpita) estan demostrant dia a dia que es pot ser radicalment innovador i global sense renunciar a l’entorn social i cultural propi.

Fundada l’any 2009 com Ongest Gestiones y Servicios Integrales SL, Captio és la marca que Joel Vicient (director general), Dan Moser (director de màrketing), Lluis Claramonte (director tècnic) i Joaquim Segura (cap d’operacions) comercialitzen des de fa dos anys una aplicació per a dispositius mòbils que permet generar, fent una fotografia a un rebut, una nota digitalitzada de despeses d’un viatge d’empresa.

A excepció de Joel Vicient, format a la Universitat Rovira i Virgili (URV) -fet que va permetre a la empresa ser reconeguda com startup URV-, tots van passar per la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) de Barcelona. Ara, han tornat a casa a posar en pràctica la teoria de que la revolució digital ha fet desaparèixer les limitacions analògiques de tot tipus, incloent les geogràfiques i territorials.

captio2

La marca Barcelona és molt important i més si és necessita aspirar a competir amb Silicon Valley. Per això compten amb una oficina al Passeig de Gràcia de Barcelona on tenen l’equip comercial.  La caserna general és a Tortosa on hi ha l’administració, les finances, el suport i el servei de postvenda. Actualment compten amb quinze persones treballant (dotze a Tortosa), més cinc de forma externa.

Des del passat mes de setembre, l’Agència Tributària Espanyola reconeix la validesa de les notes de despeses generada per la aplicació Captio al mateix nivell que el document en paper. És la única empresa amb aquesta certificació de l’Estat Espanyol. I des del passat mes de gener es pot desgravar l’IVA de forma immediata quan es faci una foto d’un tiquet mitjançant aquesta aplicació.

Actualment estan en fase de creixement i incorporant grans noms de l’àmbit de business angels. A més s’han assegurat 2,5 milions d’euros amb dos rondes de finançament i n’esperen una tercera d’ 1 milió.

Avui compten amb més de 50.000 usuaris i una facturació a l’any 2013 que es va situar en el mig milió d’euros. A finals d’enguany volen arribar als 2 milions d’euros en vendes i a 200.000 usuaris.

Font: Diari de Tarragona

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: