Cardboard Camera et permet fer fotos de realitat virtual

Compartir

Les instantànies es poden veure després en 360 graus mercès a unes ulleres Cardboard.

Amb el darrer iPhone, pple va presentar també les Live Photos, un nou format que sembla un vídeo molt breu (d’un o dos segons) i que ens permet copsar el moviment que passava en el moment de prendre la imatge. Ara Google presenta no pas una alternativa (encara que si ho és en cert sentit), si no un altre punt de vista que empra les seves ulleres Cardboard per mostrar una imatge presa com a realitat virtual.

Les ulleres Cardboard són unes ulleres de realitat virtual fetes de cartró, amb un parell de lents i uns imants, dins les quals s’hi posa el nostre smartphone i, amb un programa adequat, ens mostren entorns en tres dimensions.

El que ha fet ara Google és facilitar-nos la possibilitat de crear nosaltres els continguts de realitat virtual en forma de fotografies, mercès a l’app Cardboard Camera per a Android.

Aquesta és una aplicació de fotografia normal i corrent, però que ens permet prendre imatges movent la càmera, de manera que es capta no només una imatge, si no una sèrie d’instantànies que, superposades, formen una imatge panoràmica, podent arribar als 360 graus de cobertura (de fet, podem cobrir absolutament tot el que tinguem al voltant, per dalt i per baix també)

A més, i gràcies al lleuger canvi del punt de vista en moure la càmera, el programari pot calcular distàncies relatives entre els objectes, donant-nos una sensació de profunditat quan estem veient la imatge.

I, per veure-la, com ja haureu imaginat, ens caldrà fer-ho amb les ulleres Cardboard. Si no en teniu, es poden adquirir a un preu molt econòmic, d’entre 10 i 20 euros despeses d’enviament incloses, o fins i tot gratuïtament en alguns esdeveniments o per part d’algunes empreses.

Guillem Alsina
Etiquetes: