CataloniaCoin, neix la moneda virtual catalana

Compartir

En els últims anys, Bitcoin ens ha demostrat que es pot utilitzar una moneda que no està controlada ni per governs ni pels grans bancs. Després d’aquesta llarga experiència i vist el seu èxit, sembla que comencen a néixer els primers projectes nacionals. Fa unes setmanes es van presentar les monedes electròniques i descentralitzades que, lluny de la voluntat mundial del Bitcoin, delimiten el seu abast a Escòcia i Islàndia, respectivament. En els dos casos, les iniciatives van tenir molta quota de mercat degut a l’interès que van despertat en la comunitat. Arran d’aquests dos casos, també va sorgir SpainCoin i més recentment CataloniaCoin.

Segons expliquen els organitzadors, la moneda està desenvolupada per tal de poder ser una alternativa per al futur econòmic de Catalunya. Igual que altres criptomonedes similars, aproximadament el 50% del total de les 15.110.000 monedes han estat creades per ser repartides entre els catalans. Els ciutadans que ho desitgin, podran començar a reclamar els seus Cataloniacoins a partir del 9 de novembre, coincidint amb la data del referèndum a Catalunya sobre la seva independència d’Espanya.

A partir d’aquesta data, el procés de repartiment tindrà lloc en quatre etapes, de manera que els catalans que sol·licitin les seves monedes a la primera etapa rebran 10 Cataloniacoins, en la segona etapa 5, en la tercera 2 i en la quarta 1. S’espera que aquest procés duri aproximadament un any.

Tanmateix, es poden obtenir CataloniaCoins pel procés de minatge de criptomonedes. A la seva pàgina web i bloc trobareu tutorials sobre com realitzar el “minatge” de criptomonedes i en aquest cas de la CataloniaCoin. Bàsicament, els usuaris posen a disposició de la xarxa el seu rendiment per tal de confirmar les diferents transaccions… que es desenvolupin amb la moneda i és per això que a canvi es rep una donació per haver col·laborat en la xarxa.

L’equip de la CataloniaCoin està treballant com hem comentat anteriorment per a que sigui una alternativa clara de futur i cada dia són més les persones i comerços que estan acceptant la CataloniaCoin com a mètode de pagament.

Segons expliquen els organitzadors, degut a la crisi financera i l’endeutament, és moment de cercar i desenvolupar vies alternatives que fomentin la innovació per trobar una solució clara al sistema monetari. CataloniaCoin pretén ser una alternativa clara per al futur econòmic de Catalunya. Podeu trobar més informació al seu web. Qualsevol dubte o incidència la podeu enviar des del seu formulari de contacte o via xarxes socials com Twitter (@cataloniacoin).

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: