Catalunya, principal destinació del capital risc

Compartir

Barcelona és el principal pol atractor de la inversió de tot l’estat en empreses de nova creació, segons un informe d’ASCRI.

Catalunya en general i Barcelona en particular és, sense cap mena de dubte, un pol atractor d’empreses tecnològiques, tant de nova creació des d’aquí, com d’establiment per a empreses de fora (i bona prova d’això són les inversions d’Amazon i de Nintendo).

I aquest pol atractor genera llocs de treball i inversions, tal com reflecteix el darrer “Informe d’activitat de venture capital & private equity a Espanya 2016” publicat per ASCRI, Associació Espanyola de Capital, Creixement i Inversió.

Segons aquesta entitat, l’any passat es va registrar un màxim històric en inversió en noves empreses (startups) per part de fons de capital risc, siguin estatals o de fora de l’Estat Espanyol. La majoria d’aquestes inversions se les emporten les empreses de base tecnològica.

En aquest apartat, les empreses establertes a Catalunya se’n van endur 326 milions d’euros el 2015, el que suposa un augment del 85% respecte als 132,9 milions que van recaptar l’any 2014.

El valor de la inversió mitjana també va pujar, des dels 1,35 milions d’euros del 2014 fins al 2,26 milions del 2015, essent els fons internacionals els màxims responsables de què es disparés la inversió, ja que van passar de 26 operacions el 2014 a 38 el 2015, amb una mitjana de 7,29 milions per operació enfront dels 5,1 milions de l’any anterior. I les dades que ASCRI té del 2016 confirmen la pujada de l’any passat.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: