CDmon fa un salt qualitatiu per oferir un servei d’allotjament ultra-ràpid

Compartir

He tingut l’oportunitat de provar per mi mateix les virtuts de la tecnologia SSD quan substitueix un disc dur mecànic convencional, i sé que la millora en la velocitat de càrrega és senzillament espectacular (de l’ordre de quatre o cinc cops més ràpid).

Per això, no m’estranya que el proveïdor de serveis català CDmon es vanti d’oferir el servei d’allotjament en el núvol (cloud hosting) més ràpid del món gràcies a la integració de la tecnologia d’emmagatzematge Intel SSD NVME, una de les més ràpides existents actualment.

Des de CDmon indiquen que el canvi els ha permès multiplicar per 10 la velocitat de la seva infraestructura d’emmagatzematge actual i, amb això afegit a altres canvis de la infraestructura, oferir més capacitat de disc i CPU i RAM als seus clients. L’objectiu és que els clients puguin desenvolupar projectes de machine learning, IoT, big data o streaming de dades amb els servidors d’aquest proveïdor.

L’adopció de tecnologies com la Intel Optane, que proporciona unes velocitats de transferència molt altes amb una latència molt baixa, es combina amb la implementació d’una xarxa troncal de fibra òptica de 400 Gb.

El canvi ha tingut com a partners la mateixa Intel a més d’altres tecnològiques de primera línia com ara Canonical (creadora d’Ubuntu i una de les líders mundials en plataformes de núvol), Supermicro (per als servidors), i Mellanox (per a la xarxa). En total, hi han estat treballant una mica més d’un any d’ençà de la concepció del projecte.

Però, en què redundarà tot això per al client? Doncs en què aquells internautes que visitin les seves pàgines al renovat centre de dades de CDmon, les veuran carregar més ràpidament (limitats, això si, per la connexió que estiguin emprant ells) i tot el lloc web oferirà un major rendiment fins i tot en pics de demanda.

Això vol dir que, per exemple, que una botiga en línia podria suportar moments puntuals de molta densitat de tràfic, com ara el proper Black Friday, o la campanya nadalenca.

CDmon també ha aprofitat l’avinentesa per introduir en el seu servei un nou sistema de còpies de seguretat, més ràpid i efectiu, i al llarg dels mesos vinents introduirà noves eines per als usuaris d’aquesta plataforma, com ara serveis autoescalables (que es poden ampliar de manera dinàmica segons les necessitats), entorns de desenvolupament, o eines col·laboratives.

Guillem Alsina
Etiquetes: