La CE encarrega a la UPF un estudi sobre l’impacte que tindrà la intel·ligència artificial

Compartir

“Humaint vs Machine Intelligence” és un projecte de recerca interdisciplinari, començarà al gener de 2018, amb una durada prevista de tres anys.
La Comissió Europea (CE) ha encarregat a la Universitat Pompeu Fabra (UPF) de Barcelona dirigir l’elaboració d’un estudi sobre l’impacte que tindrà la intel·ligència artificial en el comportament humà.

L’estudi serà liderat per Emilia Gómez, professora del Departament de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions i membre del Grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF. L’estudi es durà a tere a la seu de Sevilla del Joint Research Centri (JRC) de la Comissió Europea. S’ha titulat “Humaint vs Machine Intelligence” i és un projecte de recerca interdisciplinari que començarà al gener de 2018 amb una durada prevista de 3 anys.

Els principals objectius marcats del projecte són proporcionar una comprensió científica de la intel·ligència artificial cap a la intel·ligència humana; analitzar la influència dels algorismes d’aprenentatge automàtic en el comportament humà i investigar fins a quin punt els resultats obtinguts haurien d’influir en el marc normatiu europeu.

La metodologia

Per poder complir els objectius, Gómez combinarà metodologies de diferents disciplines  (ciències cognitives, socials i intel·ligència artificial) i comptarà amb un equip propi d’investigadors i una sèrie de col·laboradors externs.

Amb els seus cinc Estats membres (Itàlia, Bèlgica, Alemanya, Països Baixos i Espanya), el Joint Research Centri és el servei de ciència i coneixement de la Comissió Europea encarregat de dotar d’assessorament científic independent les polítiques de la Unió Europea.

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: