CES 2019: converteix qualsevol superfície de casa teva en una pantalla tàctil

El mòdul Bosch BML100PI pot convertir qualsevol superficie en una pantalla tàctil
Compartir

L’alemanya Bosch ha aprofitat la plataforma propagandística que suposa el CES que s’està celebrant aquests dies a Las Vegas (Nevada, Estats Units), per ensenyar la seva darrera creació: el mòdul BML100PI que permet convertir qualsevol superfície en una pantalla tàctil.

El BML100PI emet feixos de làser que permeten dibuixar una imatge que no cal enfocar sobre qualsevol superfície, independentment del material amb el qual aquesta estigui feta.

Mitjançant la lectura línia per línia, el mòdul pot saber com l’usuari està interaccionant amb aquesta projecció amb els seus dits, de manera que pot respondre a aquesta interacció en conseqüència, i això és el que converteix la superfície en una pantalla tàctil.

El mòdul BML100PI

El mòdul BML100PI

La demostració que n’ha fet Bosch al CES consisteix en dotar de capacitats intel·ligents a un armari.

Mitjançant sensors, aquest armari és capaç de controlar què hi ha a cada prestatge, informant-nos per exemple (i com podem veure a la imatge de portada que obre aquest article) de si ens manca roba de determinat tipus, oferint-nos la possibilitat de comprar-ne o d’avisar la bugaderia perquè passin a recollir la que tenim bruta.

Infinites possibilitats

No s’acaba aquí el que pot fer aquesta pantalla tàctil o, més aviat, pantalles tàctils, car cada mòdul  BML100PI és capaç de controlar fins a sis superfícies de manera simultània.

Reprenent l’exemple anterior de l’armari, a les portes hi podríem projectar per una banda una previsió meteorològica, per l’altra la nostra agenda per al dia, i en una tercera, notícies d’actualitat.

Exemple de projecció d'una pantalla amb la previsió meteorològica

Exemple de projecció d’una pantalla amb la previsió meteorològica

D’aquesta manera, i només de llevar-nos, ja podríem tenir al nostre abast tota la informació que necessitem mentre escollim la roba que vestirem.

Bosch només ha donat aquest exemple d’ús, però les possibilitats són infinites: disposar d’un projector de receptes a la cuina, o de notícies, de continguts multimèdia a la dutxa…

Fins i tot se m’acudeix que, convenientment miniaturitzat i fet portable, podria ser adaptat per al seu ús amb smartphones.

Alguns terminals de gamma alta incorporen un mode que permet gaudir d’un escriptori informàtic quan el telèfon es connecta a una pantalla i conjunt de teclat i ratolí externs. El BML100PI podria substituir aquest maquinari projectant una pantalla tàctil de gran mida sobre una taula, per exemple.

Us imagineu com canviaria el fet de treballar o gaudir de l’oci digital a les esperes en un aeroport o estació de trens, per exemple? No ens caldria dur l’ordinador, només el gadget que permetria projectar la pantalla.

Guillem Alsina
Etiquetes: