CES 2019: Gossos robòtics missatgers

CES 2019: Gossos missatgers robòtics
Compartir

El Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas és una fira en la qual empreses especialitzades en el camp de la tecnologia mostren la seva perspectiva sobre el sector de cara als pròxims anys. Des del MicroLED de Samsung fins a la tecnologia 5G passant per nombrosos avanços en la matèria de realitat virtual, videojocs i impressió 3D.

Entre aquests avanços destaca la idea del fabricant de pneumàtics Continental, que pretén revolucionar el sector dels repartidors amb una flota de gossos robòtics entrenats per a lliurar paquets porta a porta. Mentre que algunes empreses com Amazon aposten pels drons repartidors, la companyia amb seu a Alemanya ha desenvolupat una aliança entre el seu vehicle autònom Continental Urban Mobility Experience (CUbE) i una flota de gossos robòtics per a oferir una distribució de productes més eficaç i eficient.

Endinsant-se en el package delivery automatitzat

Dos anys després de presentar el seu primer vehicle autònom, que va ser desenvolupat com a mitjà de transport de passatgers, la companyia entén que el pròxim pas de CUbE passa pel lliurament de mercaderies. Després d’analitzar les estimacions de mercat, l’empresa alemanya revela que la necessitat de transportar béns és fins i tot major que la de transportar passatgers. Per aquesta mateixa raó, Continental pretén estendre el propòsit del seu vehicle per a ser encara més pràctic.

Un vehicle autònom que no portarà repartidors en el seu interior, sinó que comptarà amb una flota de gossos robòtics que lliuraran els demanats porta a porta. Després que el consumidor hagi completat la seva compra, l’empresa equiparà als seus robots amb els packages corresponents i els introduirà en un vehicle autònom que els portarà fins a les seves destinacions.

Viatges d’anada i tornada

Quan hagin arribat a una localització pròxima (la idea de l’empresa és que els gossos no hagin de recórrer distàncies superiors a un quilòmetre i mig), aquests repartidors robòtics baixaran del vehicle autònom i es dirigiran a les coordenades prèviament fixades per a lliurar el paquet. Després de completar la missió, els gossos tornaran al meeting point, on el vehicle autònom els esperarà per a tornar al magatzem.

D’aquesta manera, la companyia pretén millorar tant la disponibilitat dels productes com l’eficiència i la seguretat en l’àmbit del shipping o package delivery. Una idea que tal vegada mai arribi a materialitzar-se, però que ens demostra que la robòtica té molt a dir en el futur de l’e-commerce.

Gemma
Etiquetes: