CES 2019: LG presenta un televisor enrotllable

Compartir

I abans que comenceu a fer jocs de mots, ja us dic que no: no es tracta pas d’un “rotllo” de televisió.

LG ha aprofitat l’excel·lent plataforma que suposa el CES de Las Vegas per presentar una nova tecnologia de pantalles enrotllables, que ha provocat molt d’enrenou a la fira nord-americana, i que tant eleva les fronteres de la tecnologia, com dóna marge als dissenyadors d’interiors.

Molt de camí hem recorregut d’ençà que els televisors eren unes caixes voluminoses i ostensiblement visibles, fins ara que són una fina pantalla plana que amb prou feines té volum. No obstant això, quan apaguem aquesta pantalla es queda, immutable, sense fer res i ocupant un espai.

El nou LG Signature OLED TV R (model 65R9) presentat a Las Vegas és un televisor de 65 polzades flexible, que s’enrotlla sobre ell mateix com un rotlle de paper, i que proporciona tres formes d’ús: vista completa, en línia i tancada.

En la vista completa, el televisor es comporta com a tal, és a dir, la pantalla està completament desplegada i l’aparell fa la funció de reproducció de continguts multimèdia.

Si passem ara al mode en línia, només veurem una fracció de la pantalla, quedant la resta enrotllada a la caixa inferior del televisor. En aquesta secció hi tindrem utilitats com ara el rellotge o la previsió meteorològica entre d’altres.

El nou televisor d'LG, en mode en línia, parcialment obert

El nou televisor d’LG, en mode en línia, parcialment obert

Finalment, el mode tancat és el que indica, ja que no veurem res de la pantalla, que restarà totalment enrotllada a l’interior de la caixa. En aquest mode, però, funcionen els altaveus, i podrem emprar-lo per reproduir els nostres continguts d’àudio, siguin música o podcasts, per exemple.

Alta qualitat d’imatge i so

La qualitat d’imatge del televisor no es ressenteix en cap moment que aquest sigui enrotllable.

L’aparell està equipat amb un processador d’imatge Alpha 9 de la mateixa fabricant sud-coreana, el qual compta amb funcionalitats d’intel·ligència artificial per a millorar la qualitat de la imatge i adaptar-se al tipus de contingut que s’està veient.

A més, compta amb un potent algoritme de deep learning que és capaç d’aprendre, per exemple, sobre les preferències de l’usuari a mesura que aquest el va fent servir.

La tecnologia OLED de la pantalla és la que ha permès fer-la més prima i flexible, a més de dotar-la d’una alta qualitat d’imatge.

El nou televisor d'LG, en els tres modes que pot adoptar

El nou televisor d’LG, en els tres modes que pot adoptar

Per a l’àudio, compta amb un sistema de 100 W compatible amb Dolby Atmos i 4.2 canals. Els altaveus tenen una coberta de llana dissenyada pel prestigiós fabricant danès Kvadrat.

Compatible amb la llar intel·ligent

LG ha integrat l’assistent digital Alexa d’Amazon al seu catàleg de productes, a més de poder emprar també AirPlay 2 i HomeKit d’Apple. Això vol dir que els posseïdors d’aquest televisor que emprin iTunes, podran fer streaming dels seus continguts de música i pel·lícules cap al nou televisor enrotllable d’LG.

De la mateixa manera, els serà molt fàcil reproduir-hi les fotografies que tinguin al seu iPhone, o controlar el televisor emprant Siri.

Guillem Alsina
Etiquetes: