Chrome OS s’acosta a Material Design

Chrome Launcher 2.0
Compartir

Funcionalitats com la barra de cerca o l’assistent personal Google Now ja es troben disponibles amb Chrome Launcher 2.0 en el canal beta.

Hi ha qui afirma que el destí final de Chrome OS és fusionar-se o bé entendre’s molt estretament lligat amb Android. També hi ha qui defensa la seva simple desaparició en favor d’adaptar la plataforma del robot verd per a què també pugui servir per al seu ús en equips d’escriptori. Mentre, Google es manté ferma en la seva defensa de que ambdues són plataformes diferents per a finalitats i tipus de dispositiu diferents, cadascun amb les seves característiques de funcionament, amb les seves interfícies i perifèrics, i amb usuaris que es comporten de manera diferent en cada màquina.

Però, en qualsevol cas, i pertanyent a la mateixa empresa, és impossible evitar una certa influència mútua, ja sigui per decisió corporativa procedent de les més altes esferes, o bé per cert ‘contagi’ d’idees entre els desenvolupadors, un contagi que pot sorgir casualment d’una conversa en una cafeteria del Googleplex.

En el cas que ens ocupa, la influència va des d’Android a Chrome OS, ja que aquest darrer, i en el seu canal de desenvolupament beta (el qual està destinat a provar les novetats que en un futur poden formar part de la versió estable del sistema), ha adoptat Chrome Launcher 2.0, la nova versió del llençador d’aplicacions que adopta l’estètica Material Design.

Així és el nou llençador de Chrome OS

Així és el nou llençador de Chrome OS

Chrome Launcher 2.0 no només adopta l’estètica de disseny de la darrera versió d’Android, si no que també ho fa amb alguna funcionalitat i la forma de treballar. Tindrem al nostre abast, per exemple, les targes de Google Now, l’assistent personal de la companyia de Mountain View, així com les icones de les aplicacions que emprem més freqüentment i la indispensable barra de cerca que ens condueix a buscar coses en el cercador Google.

Google Now executant-se sobre Chrome OS

Google Now executant-se sobre Chrome OS

D’aquesta manera, els nostres Chromebooks podran gaudir, en breu, de funcionalitats a les que ja estem acostumats en els nostres smartphones i tablets.

Potser una bona idea de futur per a Google seria que ambdós sistemes acabessin convergint en una plataforma única que adapti la seva interfície segons el context d’ús, quelcom semblant al què Canonical està treballant amb Ubuntu, i Microsoft ha presentat per a Windows 10. Eines no li manquen, com aquesta mateixa o l’ARC Welder del qual en vam parlar ahir.

Guillem Alsina
Etiquetes: