Chronos: converteix el teu rellotge en un smartwatch

Compartir

Aquest giny consisteix en una peça independent que s’acobla a qualsevol rellotge del mercat, convertint-lo en “intel·ligent” i que pugui pot rebre notificacions des del nostre smartphone.

Vols un rellotge intel·ligent però no et convenç cap dels exemplars que hi ha ara al mercat? T’agrada massa el teu rellotge habitual com per deixar-lo de banda en favor d’un smartwatch, però et ve de gust disposar de la funcionalitat d’aquests? Doncs la teva solució és Chronos, i ja està en camí.

Chronos té la forma d’un petit disc molt prim de 33 mm de diàmetre i 3 mm d’espessor; més o menys les mides d’una moneda de quart de dòlar nord-americà segons la fabricant, aproximadament una moneda de 50 cèntims d’euro -comparació que ens ha fet arribar el lector Joan Surell per Twitter, a qui li agraeixo des d’aquestes ratlles-.

Aquest s’adapta a la part inferior de qualsevol rellotge, i que incorpora el maquinari que proporciona un rellotge intel·ligent: acceleròmetre, Bluetooth 4.0 per connectar-se amb el telèfon, vibració hàptica i llum de LED per anunciar les notificacions, i bateria.

Aquesta té una durada de 36 hores i es pot carregar de forma inalàmbrica, o sigui, per contacte. L’aparell és resistent a l’aigua, pel que el podrem fer servir amb rellotges que siguin submergibles, encara que és poc probable que el puguem emprar a molta profunditat mentre fem submarinisme, per exemple (la qual cosa tampoc té raó de ser perquè allà a baix no ens hi enduem ps el telèfon…)

Per quedar-se enganxat a la part inferior del nostre rellotge, Chronos empra una tecnologia de micro-succió, pel que no necessita de cap cola ni mecanisme per enganxar-lo.

Posant i traient el Chronos al nostre rellotge

Posant i traient el Chronos al nostre rellotge

Per fer la connexió amb el telèfon, disposa d’una app pròpia que funciona amb iOS (iPhone) i Android.

Tot i que en principi ens hauria de permetre estalviar sobre el preu d’un rellotge intel·ligent, el Chronos té un preu de 99 dòlars, la qual cosa és força elevada si tenim en compte la natura de l’aparell, malgrat que cal tenir en compte que ens pot permetre el continuar lluint un rellotge més car sense haver-lo de canviar per un smartwatch.

Guillem Alsina
Etiquetes: