Circle of 6: sempre segur amb 6 amics

circleof6
Compartir

Pot passar trobar-te sol i necessitar ajuda de forma immediata. Sigui per motius de violència, accident o malaltia, en un moment determinat podem necessitar l’ajuda d’algú altre. Desgraciadament moltes vegades pot passar que a qui truquem no ens pot respondre, o simplement estem en una situació on no aconseguim recordar bé el seu número de telèfon.

Aquí ens pot ajudar Circle of 6, Cercle de 6, una aplicació que et permet crear un grup de 6 persones per enviar informació ràpidament en cas d’emergència. La seva funcionalitat és molt simple i amb només un moviment pots enviar de forma instantània tota la informació necessària per a què les 6 persones de confiança et puguin trobar i ajudar. Pots fer una trucada, enviar un missatge de text i les coordinades GPS.

L’aplicació ha estat creada per Nancy Schwartzman, una documentalista que treballa com a consultora i activista per prevenir la violència sexual. Juntament amb Deb Levine i Christine Corbett Moran, han fet investigacions per veure quina és la manera més natural que tenim per relacionar-nos amb la gent del nostre entorn i amb Circle of 6 han simulat les interaccions que tenim en la vida real: cuidar els uns dels altres.

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=NpLh1fXSJ0Q&w=625&h=348]

Aquesta aplicació és molt útil en el cas de les persones malaltes, o de la gent gran i dels nens. Ja sigui que s’han perdut, marejat, tenen un accident o una crisi, de cop poden informar a tothom que pugui intervenir.

Als Estats Units l’aplicació es connecta amb un servei d’emergència especial, idea que també es podria implementar a Europa. D’aquesta forma, tothom es pot quedar tranquil quan les persones vulnerables viatgen o surten de casa soles. Ara poden tenir més mobilitat i un estil de vida millorat.

També aquesta aplicació és molt recomanable en el cas de la violència domestica. D’un sol cop poden ser trucades persones que siguin a prop per ajudar solucionar el problema conflictiu. Igualment, el més important en aquest cas és contactar els serveis de la Generalitat de Catalunya especials per a aquests casos, destinats a l’atenció de dones amb problemes de violència domestica, trucant al 012. Aquest servei proporciona informació i assessorament sobre com actua davant de situacions violentes i sobre els serveis amb els quals la víctima pot comptar.

L’essència de l’aplicació és donar-nos un cop de mà en les situacions que no podem controlar i posar-nos en contacte amb les persones que poden intervenir el més ràpidament possible. El sistema operatiu Android també ha pensat en un sistema semblant: dóna la possibilitat d’afegir a la pantalla de bloqueig un missatge i un número de telèfon pels casos d’emergència. Però amb Circle of 6 sempre estàs segur que en cas de perill no et trobes sol, tens 6 persones de confiança amb tu.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: