Cloudsto: el mini PC de sobretaula amb bateria pròpia

Compartir

De la mida aproximada d’un smartphone però pensat per actuar com a sobretaula, aquest petit ordinador incorpora una bateria pròpia.

Malgrat que per a fer-lo servir quan, per exemple, hi ha una apagada, el monitor al qual ha d’estar connectat també hauria de disposar d’una font d’alimentació autònoma, com ara un SAI (sistema d’alimentació ininterrompuda).

El Cloudsto X86 Nano Mini PC munta un microprocessador Intel Atom Z3735F de quàdruple nucli i 64 bits que corre a una velocitat d’entre 1,33 i 1,83 GHz, al qual acompanyen 2 GB de memòria RAM DDR3L, i 32 GB d’emmagatzematge en format eMMC que es poden ampliar mitjançant un slot d’expansió microSD amb capacitat de fins a 64 GB per tarja.

Com a connectors disposa d’un micro HDMI per a la pantalla, dos ports USB, un micro USB amb capacitat OTG, i una entrada rodona de 3,5 mm per als altaveus i micro.

Es ven en dues versions diferents segons el sistema operatiu: Windows 8.1 o bé Linux Ubuntu.

El mini PC de Cloudsto amb Ubuntu

El mini PC de Cloudsto amb Ubuntu

La bateria que incorpora és de 3.000 mAh, permetent-lo funcionar de manera autònoma sense estar connectat a corrent durant unes quantes hores. Com he dit abans, l’únic problema és què passa amb el monitor al qual estigui connectat, i és que si aquest no està connectat a alguna font d’alimentació externa que li permeti continuar funcionant en cas d’apagada, tampoc podrem continuar treballant.

No obstant, és una màquina interessant ja que cap en una butxaca i ens pot permetre portar un sistema informàtic de sobretaula prou potent amunt i avall, muntant-lo i utilitzant-lo en entorns en els quals no sempre és fàcil aconseguir un endoll.

També el podem convertir en un petit servidor departamental per a arxius o d’impressió, doncs no ens caldrà muntar-li un SAI, o bé ens proporcionarà més autonomia que una solució convencional en aquest sentit, ja que quan s’acabi la càrrega del SAI, pot seguir funcionant durant hores.

Guillem Alsina
Etiquetes: