CoBuilder Hub, el nou espai per als emprenedors a Barcelona

Compartir

Les startups barcelonines disposen, des d’aquesta passada setmana, d’un nou espai en el qual ubicar-se, en una localització tan emblemàtica com és al costat mateix de la Sagrada Família.

El CoBuider Hub és un espai de 780 metres quadrats que es distribueix en quatre planes, comptant amb una vintena d’espais lliures i oficines tancades per a gairebé una setantena de treballadors, així com dues terrasses. És fruit de la unió de l’agència de desenvolupament de productes digitals Just Digital, i de la xarxa de coworkings més gran de l’Argentina, La Maquinita.

L’objectiu de CoBuilder Hub és integrar, en un sol espai, els quatre actors clau en el naixement i creixement de tota empresa jove: els inversors, els experts que poden assessorar les startups, les empreses ja consolidades que poden esdevenir-ne sòcies o clientes i, és clar, els mateixos emprenedors, en el marc dels serveis B2B o B2B2C (d’empresa a empresa, o d’empresa a empresa i a consumidor).

D’aquesta manera, les empreses de nova creació passaran de la fase de buscar inversors a buscar clients (i trobar-los tots dos) des del mateix lloc i en un menor temps possible que fora d’un entorn on tots els jugadors estiguin treballant tan a prop. Les sinergies entre les mateixes startups també sorgiran més fàcilment.

Aquest espai de coworking acceptarà un nombre limitat de joves empreses per tal de mantenir un equilibri entre els quatre actors, car les entitats que l’han creat no busquen la creació “d’unicorns” (empreses amb gran capitalització bursàtil, però de viabilitat dubtosa que només serveixen per a especular), sinó que en surtin empreses viables pel producte o servei que ofereixin.

Segons indica Carlos Mencía, CEO de Just Digital, el nou espai de coworking començarà treballant els sectors Fintech (tecnologies aplicades al món financer) i Blockchain, que ara estan molt de moda i, per això, generen interès tant entre les grans empreses com entre els emprenedors.

El mateix Mencía explicava, durant la jornada de portes obertes que el CoBuider Hub va celebrar amb motiu de la seva inauguració, el perquè han escollit Barcelona: perquè és considerada com la cinquena ciutat més innovadora d’Europa, on han nascut una gran quantitat d’empreses innovadores.

Guillem Alsina
Etiquetes: