Com entrar en el router i configurar la connexió a Internet [192.168.1.1]

router-blanc
Compartir

192.168.1.1 és una xifra que ens resultarà familiar si tenim uns mínims coneixements d’informàtica. I és que cada vegada que canviem d’operador de servei d’Internet, contractem per primera vegada una connexió, simplement instal·lem el router i comencem a navegar o a connectar els nostres diferents dispositius, sigui de forma sense fil o bé per cable. I malgrat les facilitats de l’actual tecnologia, sempre és recomanable tenir un control total del nostre router i saber com millorar les seves capacitats, així com entrar en el router i configurar la connexió a Internet. Per això, us oferim una guia ràpida per saber com accedir a la configuració del nostre router per bloquejar connexions alienes o buscar els millors canals de connexió per als nostres diferents dispositius per així millorar la velocitat de connexió Wi-Fi.

Com entrar en el router amb 192.168.1.1

Per accedir al nostre router la millor opció és usar un ordinador connectat a la xarxa Wi-Fi del mateix router i escriure a la barra d’adreça del nostre navegador habitual la famosa xifra 192.168.1.1. Aquests nombres representen la IP privada del router que ens permetrà accedir a la seva configuració, una porta d’entrada que requerirà la introducció del nostre usuari i la contrasenya, que sol ser “admin” en tots dos casos.

Com configurar la connexió del router

Una vegada hàgim entrat en el menú principal de configuració del router, apareixeran nombroses entrades d’opcions sensibles a ser canviades, encara que no recomanem tocar res tret que sapiguem molt bé el que fem, ja que un pas en fals ens podria deixar sense connexió a Internet. Per sort, tots els menús de configuració de router tenen un botó Reset per retornar totes les opcions que puguem haver tocat al seu estat de fàbrica.

Com canviar la contrasenya d’accés al router

Canviar la contrasenya d’accés al router és molt senzill. Tan sols hem de dirigir-nos a Management – Access Control i introduir les dades per defecte per després introduir la nova contrasenya que nosaltres decidim.

Com canviar el nom de la xarxa

Si creiem que tenim usuaris connectats sense el nostre consentiment a la nostra xarxa Wi-Fi, sempre podem canviar el nom de la xarxa per passar desapercebuts i quedar ocults per a aquells que vulguin connectar-se sense permís. Per a això, tan sols hem de dirigir-nos a Wireless – Basic – SSID. En aquest menú podem canviar fàcilment el nom de la nostra xarxa.

Així mateix, també podem ocultar la xarxa perquè ningú pugui connectar-s’hi fent que no sigui detectada per altres dispositius sense fils aliens. Per a això, tan sols hem de marcar la casella Hide Point Access de la finestra anterior dedicada al nom de la nostra xarxa domèstica; així, qui vulgui connectar-se a la nostra xarxa, haurà de conèixer el nom introduint les dades abans de connectar-se.

Com canviar la contrasenya de la xarxa Wi-Fi

Una opció molt interessant i potser la més eficaç per evitar connexions no desitjades és canviar la contrasenya d’accés a la nostra xarxa Wi-Fi. Per a això tan sols hem de dirigir-nos a Wireless – Security. A través de l’opció Network Authentification podem seleccionar el tipus de seguretat que volem aplicar a la nostra xarxa Wi-Fi, encara que l’opció més segura és WPA-PSK. Després tan sols hem de confirmar les dades actuals per després introduir la nova contrasenya.

Com buscar el canal ideal per a la nostra xarxa Wi-Fi

Si volem optimitzar la velocitat de la nostra xarxa Wi-Fi, podem configurar els canals de connexió, una tasca una mica més avançada que requereix certs coneixements previs. I és que pot ser que la velocitat de la nostra connexió no sigui la més òptima; la solució està en buscar canals de connexió més lliures per connectar els nostres dispositius sense fils.

Podem usar diverses opcions per revisar els canals Wi-Fi al nostre abast, com l’aplicació gratuïta WiFi Analyzer per a dispositius Android o la mateixa eina específica per Windows PC, disponible a través de Microsoft Store. Quan hàgim localitzat els canals menys saturats, podem configurar el router a través de Wireless – Advanced – Channel per triar els millors canals de connexió Wi-Fi.

Fins aquí la guia per saber com entrar en el router i configurar la connexió a Internet!

No tots som informàtics titulats, però sí informàtics autodidactes.

 

 

 

Gemma
Etiquetes: