Com calibrar la bateria del mòbil [ANDROID i IOS]

samsung-galaxy
Compartir

Quan parlem de calibrar la bateria del mòbil ens referim de les tècniques que permeten corregir els errors que es puguin haver produït en el control digital de l’smartphone. Això és especialment útil si mai s’ha fet i el dispositiu fa anys que està en funcionament.

Però també és possible que quan la bateria comenci a donar problemes, sigui perquè està espatllada i aquesta opció no serveixi de res. En aquest cas, el més recomanable és acudir al servei tècnic del fabricador i, si és necessari, canviar la bateria. Els fabricants recomanen calibrar la bateria del mòbil de forma periòdica perquè el dispositiu mostri en la pantalla la càrrega real del telèfon.

Cada vegada et dura menys la bateria del mòbil? El teu mòbil s’apaga de forma inesperada? La pantalla indica que el dispositiu està carregat per complet i de sobte la bateria baixa a un 50%? Aquests són alguns problemes habituals entre els usuaris d’smartphones. De vegades el telèfon mostra un nivell de bateria que no es correspon amb el qual té en realitat. La bateria va perdent rendiment amb l’ús

Per solucionar-ho, a YCOM t’expliquem un truc molt senzill de realitzar tant en dispositius Android com en iOS: calibrar la bateria del mòbil perquè duri més.

Calibrar la bateria del mòbil pas a pas

Malgrat que calibrar la bateria no allarga la seva vida útil, sí que serveix per assegurar-se que el dispositiu es carrega completament i indica el nivell de bateria correcte. L’objectiu és evitar que el telèfon s’apagui de forma inesperada quan minuts abans mostrava que encara li quedaven diverses hores d’autonomia.
Tant a Google Play com a l’App Store es poden trobar desenes d’aplicacions per calibrar la bateria del mòbil. Però no està provat que funcionin. Per això, és recomanable que sigui el mateix usuari sigui qui s’encarregui de fer-ho.

Com calibrar la bateria d’un iPhone

 1. Carrega l’iPhone per complet, fins que marqui 100% o fins i tot deixa’l una mica més carregant.
 2. Quan estigui completament carregat, deixa que es descarregui totalment. Usa’l més de l’habitual per accelerar el procés de descàrrega.
 3. Amb la bateria a zero i el terminal apagat, deixem sense carregar el terminal entre 6 i 8 hores per eliminar qualsevol càrrega residual de la bateria.
 4. Passat aquest temps, realitzem una nova càrrega d’entre 6 i 8 hores, preferiblement apagat o en manera avió.
 5. Una vegada completada la càrrega encenem l’iPhone o l’apaguem per tornar a encendre’l si ho havíem carregat encès.
 6. L’encenem prement el botó Home al costat del botó d’encès.
 7. Quan l’iPhone s’hagi encès, ho haurà fet amb la bateria calibrada per tornar a funcionar correctament!

Com calibrar la bateria d’un Android

 1. Connectem el mòbil al carregador fins que arribi al 100% de càrrega, fins i tot esperem una mica més perquè quedi ben carregat.
 2. Ara deixem que es descarregui completament.
 3. Usa’l de forma assídua per accelerar el procés amb videojocs o continguts multimèdia.
 4. Esperem almenys 4 hores amb el terminal completament descarregat per alliberar qualsevol excés de càrrega de la bateria.
 5. Una vegada transcorregut aquest temps, tornem a connectar el terminal al carregador i el carreguem fins al 100%, de nou.
 6. Esperem una mica més perquè es carregui completament.
 7. Una vegada carregada del tot, la bateria ja hauria d’estar correctament calibrada!

Carregar correctament la bateria

A més d’aquest truc, també hi ha altres recomanacions per optimitzar la vida de la bateria. Si abans era recomanable descarregar-la per complet per tornar a carregar-la, amb les noves bateries d’ions de liti l’idoni és mantenir sempre un nivell de càrrega saludable per a la  bateria. “És millor no deixar que estigui per sota del 20%”, explica Samsung a la seva pàgina web.

Apple, per la seva banda, recomana als usuaris de l’iPhone tenir instal·lada l’última versió del sistema operatiu per optimitzar el rendiment de les bateries. Ambdues companyies aconsellen a més utilitzar el carregador oficial. La companyia de Cupertino ha alertat en diverses ocasions de l’existència de carregadors no oficials que estan a la venda a Amazon i que haurien provocat alguns incidents de gravetat en diversos iPhones.

Gemma
Etiquetes: