Com canviar el PIN

pin-mòbil
Compartir

 

 

Cada targeta SIM que connecta a un smartphone o una tablet té un codi PIN. Perquè el teu dispositiu utilitzi la targeta SIM, has d’introduir el PIN. Alguns proveïdors de telefonia mòbil utilitzen codis PIN estàndard per a totes les seves targetes SIM, com 0000 o 1234. Uns altres generen codis PIN únics per a cada targeta SIM. Sigui quin sigui el cas, és possible que vulguis modificar-lo i utilitzar un de la teva elecció. O bé, pots desactivar la opció d’introduir el PIN de la targeta SIM cada vegada que iniciïs el dispositiu.

Llegeix aquest tutorial i mira els següents trucs per canviar el PIN amb seguretat:

 

Trucs per canviar el PIN

Els PINs són normalment usats per a transaccions financeres i préstecs (històrics) estudiantils. Però pots usar un PIN per qualsevol cosa, des de desbloquejar un mòbil fins a desbloquejar una porta!

Ho sabies? Un nombre d’identificació personal (PIN) és un codi de seguretat per verificar la seva identitat. Similar a una contrasenya, el  PIN ha de mantenir-se en secret perquè permet l’accés a serveis importants com la capacitat de retirar diners en efectiu, canviar informació personal, i més. A diferència de la majoria de les contrasenyes, un PIN és només numèric: no hi ha lletres ni caràcters especials en un PIN.

A causa que el PIN protegeix la informació confidencial (i el seu efectiu), és prudent usar un PIN que sigui difícil d’endevinar. Evita incloure els següents elements en el PIN:

 • Seqüències numèriques simples com 1234 o 0000 (incloent-hi repetició: 1122 o 2233).
 • Dates importants, com l’any de naixement o l’aniversari del teu cònjuge o fill.
 • Qualsevol part del seu nombre de Seguretat Social.
 • Qualsevol part de la teva adreça o número de telèfon.
 • Els PINs més llargs són més segurs que els PINs més curts perquè hi ha més maneres de barrejar els nombres!

Pren nota!  Si utilitzes un PIN de quatre dígits, existeixen 10.000 variacions possibles (començant per 0000, 0001, 0002, etc.). Amb un PIN de sis dígits, hi ha un milió de codis possibles, per la qual cosa és més difícil per als lladres i els programes de PC endevinar amb èxit el teu PIN.

Sempre que tinguis l’opció, utilitza un PIN més llarg!  Alguns sistemes tenen per defecte un PIN de quatre dígits, però pots optar per un més llarg (en iPhones, per exemple). Els PIN més forts són millors perquè la majoria dels sistemes de seguretat bloquegen el teu compte (almenys temporalment) després de tres o més intents fallits.

Canviar el PIN del mòbil amb un codi curt

Vigila! Canvia el codi PIN de la seva targeta SIM usant un codi curt o a través del menú del teu telèfon mòbil. Per la teva seguretat, evita usar codis PIN obvis com 1111 o 1234.

 1. Introdueix el codi curt **04*Antic codi PIN*Nou codi PIN*Nou codi PIN# en el teu telèfon mòbil i prem la tecla de trucada.
 2. En lloc del codi PIN antic, introdueix el codi PIN actual i en lloc del codi PIN nou, introdueix el nou codi PIN de 4 dígits.

Per exemple: **04*1234*1369*1369#

Canviar el Pin des del del menú del mòbil

 1. Vés a Configuració > Seguretat > Bloqueig de targeta SIM > Canviar codi PIN. Introdueix primer l’antic codi PIN i després introdueix un nou codi de la teva elecció.
 2. Compte! Si el teu telèfon mòbil té un menú diferent, consulta el manual del seu dispositiu o el lloc web del fabricant!

Com desactivar el PIN de la targeta SIM a l’inici

 • Si no vols introduir el codi PIN SIM cada vegada que iniciïs el teu smartphone o tauleta Android, desactiva l’interruptorBloquejar targeta SIM“.
 • Ara se’t demanarà que introdueixis el PIN existent, per a la targeta SIM.

 

Ara ja tens més informació sobre com canviar el PIN. Esperem que t’hagi resultat útil aquest tutorial!

Gemma